Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стройна фигура без фитнес – ето как!

06 ноември 2015, 08:15 часа

Ходенето с бърза крачка, оказва се, може да е по-полезно от фитнеса за поддържане на нормално тегло. Това са изяснили учени от Лондонската школа по икономика, пише The Daily Mail.

Според тях жените на всякаква възраст и мъжете над 50 години, които отделят за разходка с бърза крачка повече от половин час, тежат по-малко от тези, които участвали в активни спортни занимания от рода на джогинг или каране на колело. Това показали измервания на талията и индекса на телесната маса.

Освен това учените сравнили любителите на ходенето с хората, които извършвали тежка работа вкъщи или се занимавали с ръчен труд. И в този случай бързото ходене се оказвало по-полезно от гледна точка на съхранение на тънката талия.

По-рано изследвания показали, че ходенето с бърза крачка по 25 минути на ден прибавя 7 години към живота. Освен това учените са изяснили, че са полезни се само самотните, но и груповите разходки – те формират позитивно отношение на човека към физическата активност и избавят от чувството за самота.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес