Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борис Бонев: Дългата ръка на ГЕРБ прозира в запорите на “Топлофикация“ и градския транспорт (ВИДЕО)

04 октомври 2024, 19:30 часа • 984 прочитания

Има доста добре подготвен сценарий за саботаж на работата на Столична община, зад който прозира дългата ръка на ГЕРБ.

Това каза в “Студио Actualno“ общинският съветник от “ПП-ДБ-Спаси София“ Борис Бонев. Поводът – запорираните на сметки на “Топлофикация София“ и в столичния градски транспорт.

Борис Бонев е убеден, че запорите се използват с предизборна цел от ГЕРБ:

Още: Заради дълг към "Булгаргаз": Запорираха сметките и на "Топлофикация София"

“Това, което още вчера стана ясно е, че най-вероятно този запор ще бъде вдигнат (запорът на сметките на “Топлофикация София“ заради дългове към “Булгаргаз“, бел. ред.). Това е поредният удар от един според мен доста добре подготвен сценарий за активен саботаж на работата на Столична община и на новото управление. И не е случайно, че и двата запора по основните системи на града, кръвоносните му системи – градският транспорт и това хората да бъдат на топло зимата и да имат топла вода през цялата година, се случват в предизборна обстановка. И най-важното – и в двата случая прозира много дългата ръка на ГЕРБ.

Още: София без градски транспорт: 3 млн. лева "по нашенски"

По отношение на градския транспорт говорим за задлъжнялост и задължания, натрупани в периода 2020-2023 година, когато ГЕРБ управляваха и Столична община, и техен беше изборът на ръководства на тези дружества. Припомням ви, че само преди няколко месеца отново ГЕРБ, заедно с подкрепата на още партии в общинския съвет, смениха без конкурс старите ръководства пак с нови ръководства, които не бяха представени и не бяха извикани на изслушване. Сложиха се едни сиви-та, два дни по-късно всички основни дружества в София имаха нови ръководства, избрани от ГЕРБ.

Още: "Засега няма риск за отоплителния сезон": Терзиев за запорираните сметки на "Топлофикация" (ВИДЕО)

А в “Топлофикация“ говорим за милиарди задължения, натрупани през последните 20 години в случая към държавна фирма - “Булгаргаз“. Честно казано премиер е Димитър Главчев, шест мандата депутат от ГЕРБ, ясно е, че служебното правителство е свързано с ГЕРБ. Тези действия не се предприемат току така, защото на някого нещо му е хрумнало.

Това е активна политическа атака в предизборна обстановка. И най-абсурдното в цялата тази ситуация е, че ГЕРБ се опитват да изкарат себе си спасители. Кочина, която те забъркаха, саботаж, който те организират, но те изведнъж се появяват като спасители на ситуацията.“

 Още – във видеоматериала.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес