Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бързо отслабване със сода - лекар разкри как се прави

30 юни 2023, 16:09 часа
Реклама

Знаете ли, че содата за хляб не само дезинфекцира и почиства , но тя е отлично средство за тези, които искат да загубят излишните килограми. Руският диетолог д-р Светлана Пономарева разкрива как това може да се случи.

Сода за бързо отслабване

Според експерта содата за хляб може да увеличи ефективността на тренировките и да помогне на жените да отслабнат по-бързо.

„Натриевият бикарбонат може да намали умората по време на упражнения с висока интензивност, като действа като „стимулант“, казва експертът.

Това е най-доброто сирене за отслабване

Диетологът също така допълва, че содата за хляб помага за намаляване на времето за възстановяване след тренировка.

"Приемайте содов разтвор половин час преди или два часа след хранене, веднага ще почувствате облекчение", казва д-р Пономарева. Лекарят препоръчва това да се прави на курсове, за да се постигне желания ефект.

Проучванията показват, че най-ефективната доза сода бикарбонат е 0,3 грама на кг телесно тегло, 60-180 минути преди тренировка.

Учени разкриха по колко яйца трябва да ядете на ден, ако искате да отслабнете

Експертът е убеден в необходимостта от консумация на соден разтвор, тъй като той помага за бързото възстановяване, което означава, че жените могат да тренират по-интензивно за по-дълъг период от време. Освен това, приемът му води до увеличаване на силата, координацията и изпълнението на упражнения с висока интензивност.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес