Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Величие" в стил "Пеевски": Разграничи се от Николай Марков и Виктория Василева

04 юли 2024, 17:37 часа
Реклама

Ръководството на партия "Величие" призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник-председател на Народното събрание.

Още: Михайлов: Предлагаха ни министерски кресла срещу подкрепа на кабинет на ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

"Във връзка със създалата се сложна политическа ситуация в парламентарната група на партия "Величие", Централният съвет на партията се събра на извънредно заседание и реши:

  1. Партия "Величие" категорично се разграничава от действията и думите на народните представители Николай Марков и Виктория Василева.
  2. Призоваваме г-н Николай Марков да освободи поста на Председател на парламентарната ни група, както и г-жа Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник председател на Народното събрание.

Още: "Ивелин Михайлов е със семпъл ум": Или "Величие" се разпада, или Николай Марков си отива

Призоваваме останалите народни представители в парламентарната ни група също да се разграничат и да излъчат нов председател и нов заместник-председател на парламента от квотата на "Величие", обявиха от ръководството на най-малката по численост парламентарна сила в 50-ото Народно събрание.

Снимка: Ивелин Михайлов и Николай Марков, източник: партия "Величие"

Още: Сериалът продължава: Николай Марков се отказва от "Величие"

Скандалът във "Величие"

Скандалът между идеолога на партията Ивелин Михайлов и председателя на парламентарната група Николай Марков се разпали през юни, след като Михайлов каза, че в ПГ на „Величие“ имало „пробити“ депутати – т.е. купени. Марков поиска извинение.

По-късно Михайлов препоръча на формацията да подкрепи кабинета, предложен от ГЕРБ – с публикация в социалните мрежи. После обаче заяви, че профилът му е бил хакнат и не е той авторът на поста.

В началото на юли Михайлов заяви, че полк. Марков го заплашвал с „физическо унищожение“. "Каза, че няма да си намеря място в нито една точка на света, ако не му прехвърля ръководството на партията", каза той в ефира на Нова телевизия.

Снощи Марков даде крачка назад и обяви, че се отдръпва от събития, организирани от "Величие".

"Днес е ден на изпитание. Предстои ми да взема тежки решения. Има и такива дни в човешкия живот. Вярвам, че има Бог и той гледа във всяко човешко сърце. Нека днес погледне всичко и внимателно в моето. И да реши. Той да реши, не грешниците, като всички нас да решават. И да съдят. Понякога всичко приключва за миг! Малко хора го осъзнават", написа Николай Марков днес във Facebook.

Михайлов е "човек със семпъл ум и постокомунистически възгледи", допълни той от кулоарите на Народното събрание.

Още: Михайлов: Предлагаха ни министерски кресла срещу подкрепа на кабинет на ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес