Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как ще действат Доган и Пеевски: Анализ на Любомир Стефанов (ВИДЕО)

04 юли 2024, 15:42 часа
Реклама

Господин Доган има малко по-различна визия за развитието на ДПС засега. Ако групата се удържи и ако бъде измислена политическа линия, която да ги задържи като такава - да. Иначе знаем как свършва този сценарий.

Това заяви в прeдаването "Студио Actualno" политологът Любомир Стефанов, коментирайки трусовете в ДПС. Според него сценарият, ако не се стигне до запазване на монолитността на партията, е свързан с разцепването ѝ. "Една част от ДПС се отцепва, измисля си ново име, явява се като конкуренция, най-много успява един път, не минава четирите процента, после всички забравят за тях", коментира Стефанов. Според него, ако Доган и Пеевски се превърнат в два различни центъра, "това не знаем как ще свърши".

Стефанов е оптимист обаче, че ДПС ще намери начин да излезе и от тази криза. "Условието, че идват нови избори, за г-н Пеевски ще бъде чудно, тъй като тези хора от ДПС, които евентуално биха направили нова парламентарна група, няма да влязат в парламента. Той вчера беше пределно ясен: "ДПС има 30 евроатлантически депутати и точка по въпроса!" Това зависи обаче най-вече от отношенията между Пеевски и г-н Доган - как те ще ги подредят в политически аспект", анализира Стефанов.

Според него в личен план Доган и Пеевски са в "доста синовни, близки отношения, но на политическата сцена явно има нещо, което ги разделя, и трябва да си го измислят двамата. Мисля, че няма да им отнеме повече от 15 минути", изрази мнение политологът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес