Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лятна среща на прохладното настроение и гардеробното решение

04 юли 2024, 17:10 часа
Реклама

Какво е общото между най-дългия ден в годината, младите семейства и най-удачното място за гардероба в жилището? Двата дни на IKEА FAMILY: Лятна среща обединиха и трите така, както класическата шведска кифличка Semla комбинира перфектно бита сметана, бадемов крем и канела.

Поводът беше шведският празник Midsommar – началото на лятото, най-дългият ден в годината, който на 21-ви и 22-ри юни се припокри и с най-големите напоследък български горещини. Но ето че, съвсем по шведски, мястото на събитието беше подбрано много внимателно, предвидливо и практично. Защото на голямата поляна между сградата на Топлоцентрала в София и компанията дървета от парка отсреща беше почти прохладно и дори се усещаше приятен бриз. И ако се съди по дошлите – немалко хора сякаш бяха наясно с това и жегите не ги спряха.

Сред основните причини да се дойде – и през двата дни, от 11:00 до 19:00 – беше двуетажният коуъркинг автобус Workship, за Plan+Chill. Да, атрактивният автобус беше студио за планиране, паркирано там за задълбочено консултиране с помощта на експерти от ИКЕА. Гостите на събитието можеха да се запознаят с безплатните онлайн програми за проектиране, както и – разбира се – за намиране на решения. Дали гардеробът може да се конфигурира така, че не само да се побере на най-удачното място, но и сам да побере всичко необходимо. Или диванът да влезе не само в употреба, а и идеално сам да влезе в най-адекватния периметър на жилището.

Освен Plan, както стана ясно, автобусът предлагаше и Chill Зона, аранжирана с цветната колекция TESAMMANS, създадена в сътрудничество с дизайнерското дуо Raw Color. От организаторите бяха подготвени да запознаят всеки желаещ и с всички предимства на лоялната програма IKEА Family.

Ето че в 18:19 ч., в петъка, на фона на „Que Serra” на Wax Tailor, водещият на събитието неслучайно се включи със „Здравейте, младо семейство!“ към поредното – да – младо семейство. Ако човек огледаше посетителите, се забелязваше без усилие, че най-голямата група беше именно млади семейства с малки деца и семейства, очакващи бебе. След минута русо къдраво момченце, на около две, се спъва и пада по корем, но не и по лице – то вече знае да сложи ръчичките напред, а главата да държи нагоре. Опитва се да заплаче, а след няколко секунди за подкрепа проплаква и едно бебе, но се разбират и спират – всичко е наред.

Всичко е наред и с организацията за хлапетата. Помислено е за малки масички и столчета с материали за рисуване и някои от тодлърите вече се сприятеляват там. За децата има и игри на въздух от БФБ – Българската фондация „Биоразнообразие“. Някои от тях, като едно смело русо момиченце, на около 5, прави стойка на ръце със съвсем малко помощ от Олга Вълчкова, която заедно с Кристиан Йонков в двата дни водиха тренировка на открито с колекция DAJLIEN. „Изглежда много лесно, нали?“ се дочуваше – защото наистина упражненията изглеждаха лесни, но не, не са. Вадят се още постелки. Включват се още хора: родители, предимно майките, докато татковците предпочитаха да разположат своите dadbods на супер удобните шезлонги. А в паузите без музика на събитието, се включваха по-активно и косовете от парка – за още настроение.

Настроението не вехнеше нито по време на работилниците за виене на венци със сухи цветя с CactuLab за възрастни и деца, нито докато от БФБ разкриваха очарованието на сезонните цветя. Разбира се, за усмивките и свежестта помагаха и безалкохолните коктейли с Travel Cocktails. А шезлонгите, приятели, наистина бяха много, ама много удобни.

Когато слънцето започва да се подготвя за лягане, и въздухът се разхлажда още малко, дечицата тичат наоколо все по-смело и приятелствата стават повече - „Искаш ли да си ги сбиеме?“ пита едно момченце друго за количките в ръцете им и се втурват да играят заедно.

А приятелството между гардероба и най-удачното му място в жилището, забелязахме – също беше укрепнало след двата дни на IKEА FAMILY: Лятна среща.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес