Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"С Доган ще сме заедно": Пеевски обеща да не изключва депутати и поиска бързи избори (ВИДЕО)

04 юли 2024, 13:47 часа
Реклама

ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Вчера от групата на ДПС бе изключен дългогодишният народен представител Рамадан Аталай, а групата на ДПС се разкъса при гласуването на кабинета "Желязков" в пленарна зала. По-рано днес и зам.-председателят на движението Джейхан Ибрямов последва съдбата му.

"На никого няма да позволим да цепи и да интригантства. Имам различия към определени хора, каза Пеевски. Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, ДПС няма да се разцепи. Четиринадесетте депутати, които гласуваха против Росен Желязков, няма да бъдат изключени", заяви още Пеевски. Още: Пеевски държи с документи Доган и Борисов: Говори Корман Исмаилов (ВИДЕО)

Пеевски бърза за избори

"Ще върнем втория мандат веднага. Третият мандат вероятно също няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори", каза Пеевски. Той призова президентът да забърза процедурата с мандатите. "Ясно е, че се върви към избори", посочи санкционираният по "Магнитски" депутат и определи това като огромна грешка. 

"Искам да се чуват регионите. Когото не харесват хората, не искам да е депутат, не искам да се бърка в организациите и да потиска хората", коментира още Пеевски.

Той обясни, че са изключени от парламентарната група само хора, за които това е било поискано от организациите. "Няма нито един изключен от мен човек, добави той на въпрос дали ще бъдат изключени 14 депутати на ДПС", гласували против кандидатурата на Росен Желязков за премиер, излъчен от ГЕРБ. Още: Провалът на първия мандат и разцепването в ДПС: Анализ на Светослав Малинов (ВИДЕО)

Относно споделените отговорности с другия председател, Пеевски каза, че "Джевджет Чакъров има точни функции, които са ясно профилирани". По-рано днес Чакъров потвърди пред журналисти, че в партията има напрежение.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес