Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадин Костадинов зове за коалиция "всички срещу ГЕРБ и ДПС"

04 юли 2024, 16:55 часа
Реклама

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за коалиция тип "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат за съставяне на правителство.

Костадинов допусна, че "Възраждане" може да намери общ език дори с "Продължаваме промяната - Демократична България".

 "Независимо от това на кого бъде даден третият мандат, ключът в момента е в ръцете на ПП-ДБ. Ако те надмогнат политическото си късогледство или егоизъм, както искате го наречете, може да има правителство, което да остави ДПС и ГЕРБ в изолация и в опозиция. Още: Как ще действат Доган и Пеевски: Анализ на Любомир Стефанов (ВИДЕО)

Ако те не се съгласят на такъв вариант, тогава те на практика подаряват властта на ГЕРБ и ДПС. В момента подаваме ръка на собствените си избиратели, най-вече, защото имаме златен шанс да направим правителство, което да изолира ГЕРБ и ДПС".

Какво показва математиката?

Припомняме, че вчера нито един депутат от групите, извън ГЕРБ и ДПС, не подкрепи номинацията на Росен Желязков за премиер. Срещу нея гласуваха и 14 депутати от движението, а един се въздържа. 

Броят на депутатите, които не са в групите на ГЕРБ и ДПС, е 128, като е достатъчен за избиране на правителство. Още: Пеевски държи с документи Доган и Борисов: Говори Корман Исмаилов (ВИДЕО)

По-рано през деня лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви, че партията ще върне веднага втория мандат за съставяне на правителство неизпълнен. Решението на коя политическа сила да бъде връчен третият мандат е на президента Румен Радев. След предишните избори той го даде на "Има такъв народ".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес