Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Содата премахва плевелите и прави доматите по-сладки

05 септември 2023, 20:48 часа
Реклама

Сода се оказва полезна не само за кулинарията, но и за градинарството. Използването й може да ускори узряването на доматите и да придаде сладост на плодовете. За пръскане, пригответе 0,5% разтвор от сода за хляб. За подхранване на почвата със сода, разтворът трябва да се концентрира до 3,5%. Този метод може да подобри растежа и качеството на вашите домати.

Подмладяване на розите със сода

Содата може да бъде използвана за подмладяване на розите. Смесете 1 чаена лъжичка сода, същото количество магнезиев сулфат и ½ чаена лъжичка амоняк в 5 литра вода и напръскайте основата на храста. Този състав може да помогне за възстановяване и подмладяване на стари рози.

С този разтвор розите в градината дълго ще ви радват

Контрол на плевелите със сода

Сода може да бъде използвана и за контрол на плевелите. Смесете 3-4 супени лъжици сода с 1 литър вода и използвайте този разтвор за третиране на почвата в градината си. Това може да се прави веднъж месечно, което ще спре растежа на плевелите и ще запази вашата градина по-чиста.

Сода е невероятен помощник в градинарството, който може да има положително въздействие върху растежа и здравето на вашите растения. Тези методи могат да бъдат ефективни начини за подобряване на вашата градина и реколта.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес