Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: София е оставена без поддръжка за осигуряване на безопасността на пътя (ВИДЕО)

17 юли 2024, 13:00 часа • 807 прочитания

"Окончателно и официално София е оставена без поддръжка за осигуряване на безопасността на пътя" - твърдението е депутатът Георги Георгиев, който беше председател на Столичния общински съвет в последния мандат на Йорданка Фандъкова като кмет.

Тезата

Според казаното от Георгиев, столицата на България е без действащи договори за пътна безопасност и изграждане на елементи на организация на движението. Тоест, Георгиев твърди, че сега Столична община не може:

  • да опреснява и полага маркировка,
  • да поправя и сменя пътни знаци,
  • да прави пешеходни пътеки или да ги обезопасява със защитни острови

Още: "Няма постъпило официално искане": СПТО отговори на обвиненията на ГЕРБ и БСП, че им е отказан достъп

Георгиев добавя, че това било "умишлено безхаберие" на столичния кмет Васил Терзиев и екипа му. "Старите договори, сключени през 2020 г., са изтекли през юни и началото на юли тази година. Съгласно вътрешните правила процедурите се обявяват 6 месеца преди изтичането на договорите, нищо подобно не се е случило. Нито 6 нито 3, нито дори един месец по-рано. Няма обявени процедури, няма дори намерение да се проведе открита публична процедура за поддръжка на пътната безопасност в София. Толкова за откритите процедури и високият професионализъм на "подготвения екип от ден първи" на Терзиев", казва общинският съветник на ГЕРБ-СДС.

Той задава и следните въпроси към Терзиев, който често е на прицел:

  1. Кметът Васил Терзиев ще понесе ли лична отговорност при следващия пътен инцидент, причинен от неговото бездействие?
  2. Възнамерява ли изобщо Васил Терзиев да обяви публични търгове за поддръжка на пътната безопасност или ще замести откритите конкурси с нещо от станалите му любими процедури на пряко договаряне?

Още: АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес