Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 28 август 2024 г. (сряда)

27 август 2024, 23:12 часа • 2657 прочитания

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, през деня слабо ще се понижи, сочи прогнозата за времето за 28 август.

Какви ще са температурите? 

През нощта над източната половина от страната облачността ще се задържи значителна и на места, главно в централната част на Северна България, ще има валежи от дъжд с гръмотевици. В западните-югозападните райони от страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

В сряда въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб, в източната половина от страната – умерен. Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от 25°-26° в Североизточна България до 30°-33° на места в Дунавската равнина, Горно-Тракийската низина и по долината на Струма. В София максималната температура ще бъде около 29°.

Още: Жълт код за валежи в седем области

Валежи в планините

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Преди обяд в планините в Западна България ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Облачно по морето

Над Черноморието облачността ще е значителна. Преди обяд по северното крайбрежие, а след обяд на повече места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес