Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 27 август 2024 г.

27 август 2024, 22:00 часа • 1784 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27 август 2024 г.

ДПС ОСВОБОДИ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ И ГО ИЗКЛЮЧИ ОТ ПАРТИЯТА

ДПС освободи Делян Пеевски като председател и го изключи от партията по време на заседание на централното оперативно бюро, съобщиха от движението.

РАЗЛОМЪТ В ДПС - ДВАТА ЛАГЕРА И РОЛЯТА НА АНКАРА: ГОВОРИ ЖУРНАЛИСТЪТ МЕХМЕД ЮМЕР (ВИДЕО)

Процесите на разцепление в ДПС са с "уклон и тенденция към задълбочаване - не виждаме никакви сигнали за успокояване на ситуацията". Това коментира в Студио Actualno журналистът и политически наблюдател Мехмед Юмер във връзка с лагерите на Ахмед Доган и Делян Пеевски и подготовката им за отделно явяване на избори.

"НЯМА ВРЕМЕ": ДИМИТЪР ГАНЕВ ОПИСА МЕХАНИЗМА, ПО КОЙТО ЛАГЕРИТЕ НА ПЕЕВСКИ И ДОГАН ЩЕ СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ (ВИДЕО)

Вътрешният блокаж в ДПС до момента за регистрация на партиите за изборите няма да бъде решен, защото не виждаме никаква тенденция едни хора от единия лагер да отиват в другия.

БОРИСОВ ПОСЪВЕТВА ПЕЕВСКИ ДА СЕ УСПОКОИ И ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА ДА СИ МЕРЯТ ПРИКАЗКИТЕ (ВИДЕО)

"Апелирам към колегите от ПП-ДБ, ДПС, ИТН, БСП да си мерят всички приказките, ако не искат да ходим на следващи избори". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. 

ВТОРИЯТ КАБИНЕТ "ГЛАВЧЕВ" ПОЛОЖИ КЛЕТВА (ВИДЕО)

Второто служебно правителство, съставено от Димитър Главчев, положи клетва в Народното събрание. Припомняме, че премиерът предложи смяната на трима министри в новия кабинет.

"МОРАЛНАТА ПОБЕДА Е ЗА МЕН": КАЛИН СТОЯНОВ СЕ СБОГУВА С МВР И ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА (ВИДЕО)

"Знам, че моралната победа е за мен и времето ще го докаже. Към всички, които са оплетени в схеми и зависимости, изпитвам съжаление, но не и съчувствие. Вчерашният ден бе продължение на цирка, който се разигра в президентството с главен герой президента Радев".

ПОЛИЦАИ, МИНАЛИ В "ДЕЛТА ГАРД": ДЪРЖАВАТА ПАЗИ ТАЙНА

Със заповед на министъра на вътрепните работи информацията колко служители на МВР са работили или работят в охранителна фирма "Делта гард" се оказа класифицирана и държавна тайна. Това става ясно от пост на депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов в социалната мрежа "X".

С КОЯ ДУМА БИХТЕ ОПИСАЛИ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА: ACTUALNO.COM СЪБРА ВАШИТЕ МНЕНИЯ (ВИДЕО)

В разгара на политическата криза, от Actualno.com решихме да се допитаме до столичани какво смятат за политиката у нас. 

ДУПКА В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА: ВНОСКАТА ЗА ПЕНСИЯ Е 16,3 %, А Е НЕОБХОДИМА 37,5 %

Зависимостта на Държавното обществено осигуряване (ДОО) от държавния бюджет ще продължи да нараства. Размерът на действителната вноска за пенсия е 16,3 на сто от осигурителния доход, а на необходимата - 37,5 на сто. Това се посочва в актюерския доклад на Националният осигурителен институт (НОИ) с дългосрочна оценка на финансовото състояние на фондовете на ДОО до 2070 г. 

НЕ САМО КРИМ: РУСКИ ПРОГНОЗИ ЗА ПЛАНА ЗА НОВА УКРАИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Украйна има нов план за десант през река Днепър и атака на Крим – "много по-смел, но и честно казано самоубийствен". Това твърди популярният руски военно-пропаганден телеграм канал "Рибар".

ПЛАНЪТ ЗА МИР НА КИТАЙ И БРАЗИЛИЯ: БИТКАТА МЕЖДУ ЗЕЛЕНСКИ И ПУТИН Е ЗА ГЛОБАЛНИЯ ЮГ

Китай призова повече държави да подкрепят мирния план на Пекин за Украйна, след като страната проведе кръг от дипломатически преговори с Индонезия, Бразилия и Южна Африка.

САЩ ГЛЕДАТ КЪМ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ ЛЕК ИЗТРЕБИТЕЛ (ВИДЕО)

Генералът от военновъздушните сили на САЩ Дейвид Алвин наскоро предложи потенциално отклонение от програмата за господство във въздуха (NGAD), намеквайки за разработването на концепция за „лек изтребител“.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес