Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Няма време": Димитър Ганев описа механизма, по който лагерите на Пеевски и Доган ще се явят на избори (ВИДЕО)

27 август 2024, 14:00 часа • 10958 прочитания

Вътрешният блокаж в ДПС до момента за регистрация на партиите за изборите няма да бъде решен, защото не виждаме никаква тенденция едни хора от единия лагер да отиват в другия.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът Димитър Ганев, коментирайки процесите в ДПС, в контекста на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

"Тази партия, която ние познаваме, ДПС, регистрирана в началото на 90-те години, имала е представителство във всяко Народно събрание, просто няма да се регистрира за настоящите избори. Двата лагера, които се борят вътре - лагерът на г-н Пеевски и лагерът на г-н Доган - ще се явят с отделни формации. Няма време за регистрация на нова политическа партия", категоричен бе Ганев.

По думите му две или повече партии правят коалиция, регистрират се като коалиция в Централната избирателна комисия и кръщават тази коалиция по определен начин. "Например, лагерът на г-н Пеевски може да кръсти коалицията "Ново начало", а лагерът на г-н Доган, нещо около "Движение за права и свободи". След това тази битка вече излиза извън партията и минава на терена на изборите, където евентуално ще намери някакво разрешение или най-малкото - ще видим какъв е балансът на електоратите между двете формации", уточни Ганев.

Според политолога двете евентуални формации няма да имат повече от 370 000 гласа, колкото ДПС получи на последните парламентарни избори.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес