Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

F-16 са участвали в сваляне на руски ракети и имат невиждано технологично подобрение (ВИДЕО)

27 август 2024, 20:11 часа • 4335 прочитания

Принадлежащи вече на Украйна изтребители F-16 са били използвани за сваляне на руски ракети по време на вчерашната най-мащабна руска атака с ракети и дронове срещу Украйна. Това потвърди украинският президент Володимир Зеленски.

Зеленски не даде повече подробности, но е факт, че украинските ВВС съобщиха за 201 свалени ракети и дронове при вчерашната атака. Още: Най-голямата руска атака с ракети и дронове срещу Украйна: Числата (ВИДЕО)

F-16 с най-ново оборудване за заглушаване на руски ракети

Междувременно, украинското издание Defense Express публикува материал, според който украинските изтребители F-16 са били оборудвани с най-новата система за противоракетна отбрана - нещо, което нямат дори съюзници от НАТО. Става въпрос за система за електронно заглушаване.

Направена е модернизация от специално звено на ВВС на САЩ - 350-то звено Spectrum Warfare Wing. Модернизацията е с технология, която не е въведена все още в САЩ - заглушител ECIPS/CJS: Украйна е тествала успешно първата си балистична ракета, разкри Зеленски (ВИДЕО)

"ВВС на САЩ ще получат информация от украинските си колеги относно използването на тези средства за радиоелектронна борба в реален бой. Това ще даде възможност за по-нататъшни актуализации на работата на системите не само за Украйна, но и за САЩ и други членки на НАТО", гласи официално съобщение.

Още: Зеленски: Ще представя план за победа пред Байдън, Харис и Тръмп (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес