Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-бързата закуска с яйчица - всички ще я очакват с нетърпение!

16 март 2023, 12:52 часа
Реклама

Интересна и различна закуска, която ще превърне уикендите през почивните дни в още по-дългоочкаван момент, заради малкото пиршество, което ще приготвите на цялото си семейство с нея!

Този евтин плод сваля кръвната захар за минути, яжте го на закуска

Необходимите продукти са:

4 яйца

8 филии тънки (стар хляб)

около 150 мл. зехтин или олио

За кашкаваления сос:

3-4 супени лъжици мазнина

2 супени лъжици брашно

2 чаени чаши прясно сварено мляко

2-3 супени лъжици с връх настърган кашкавал

1/2 малка лъжичка доматено пюре

Приготвяне:

Сварете 4 яйца и веднага ги покрийте със студена вода. Сменяйте водата, докато изстине напълно, след което обелете яйцата. Разрежете на половина по дължина.

Запържете филийките бял хляб в олио и ги обърнете върху кухненска хартия. Подредете в чиния и сложете по 1/2 яйце върху всяка филийка. Отделно пригответе соса от сирене и го изсипете върху яйцата.

Сутрините ще станат още по-хубави с тази закуска, готова за минути

Пригответе соса, както следва:

Запържете 2 с.л. брашно в 3-4 с.л. олио до златисто и разредете с 2 чаши сварено и охладено мляко. Разбърква се енергично, за да се избегне образуването на бучки. Ако се образуват нежелани топчета от брашно, те могат да се разбият с миксер. Сложете отново на котлона, разбъркайте и след 5-6 минути на слаб огън сосът е готов.

Накрая се добавят 2-3 супени лъжици настърган кашкавал, сол, сокът от половин лимон (по желание) и доматеното пюре. Изсипете топлия бешамел върху охладените филийки.

Да ви е сладко!

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес