Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стрелба и убийство на мъж в София, има и пострадали (СНИМКИ)

04 юли 2024, 16:04 часа
Реклама

Мъж е бил застрелян посред бял ден в столичния квартал "Модерно предградие", а двама души са ранени.

По първоначални данни нападението е породено от скандал, потвърдиха от МВР. Въоръжен мъж е нападателят над другите трима мъже, като той веднага е бил задържан. По думите на шефа на СДВР починалият е с дълго криминално досие, а стрелящите също да добри познайници на органите на реда. Ситуацията се разиграва в заложна къща, а след скандала възниква сбиване, потвърди главният секретар на МВР Димитър Калганджиев.

От МВР казаха още, че сигналът за престрелката в кв. „Модерно предградие“, пред заложна къща, е подаден в 14.59 часа. Сформирани са огледни групи, предприети са всички необходими действия за установяване на очевидци и за събиране на годни веществени доказателства, посочи още Калганджиев.

Още: Съдът гледа по бързата процедура делото за смъртта на Ани и Явор

По думите на директора на СДВР главен комисар Любомир Николов няма данни за избягали: "Полицейските служители, патрулирали в района, са се отзовали много бързо на подадения сигнал". Действията на полицията по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължават.

Снимка: БГНЕС

По информация от Спешна помощ - София мъж на 45 години е починал на място при стрелбата, 22-годишен мъж е с прострелна рана в гърдите и краката, а още един млад мъж е прострелян в бедрото. На място са били изпратени три линейки, а ранените са откарани в "Пирогов" и във ВМА. Именно от академията съобщиха, че постъпилият при тях пациент е контактен, адекватен, без опасност за живота. В момента се извършват консултации със съответните специалисти.

За стрелбата е задържан 51-годишен мъж, който има множество криминални регистрации. 

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес