Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Салата "Цезар" като от изискан ресторант: Ето я тайната съставка

04 юли 2024, 05:40 часа
Реклама

Салата "Цезар" трябва да е добре нарязана, осеяна с хрупкави крутони и обсипана с пармезан. Но нещото, което наистина прави салатата "Цезар" добра или лоша, е дресингът. Може би си мислите, че сте поставили невъзможно високи стандарти. Може би сте прави, но когато салатата "Цезар" е направена правилно, тя е наистина прекрасна.

Още: 5 вида закуски, които водят до напълняване в областта на талията

И макар че няма нищо лошо в бутилирания дресинг от магазина, отделянето на време за приготвяне на собствен дресинг си заслужава на 100%. С добавянето на една-единствена съставка можете да приготвите една великолепна салата "Цезар", която моментално ще се превърне в нова класика в кухнята ви. Оказва се, че съставката на най-добрата ресторантска салата "Цезар" е пастата мисо.

Какво представлява пастата мисо и защо трябва да я добавяте в салата Цезар?

Мисо е вековна основна храна в японската кухня и представлява паста, приготвена от ферментирали соеви зърна и безопасна за храната плесен на основата на ориз, наречена коджи. Мисото обикновено се използва в супи, сьомга и печени зеленчуци, но неговият наситен с умами вкус е добре дошъл в много ястия. В магазина за хранителни стоки вероятно ще откриете два вида мисо: бяло мисо (по-лека, по-мека паста) и червено мисо (по-солена, по-отлежала, със силен аромат паста).

Когато пикантното звездно мисо се смеси с типичния за класическия дресинг "Цезар" състав от умами (майонеза или зехтин, яйца, лимонов сок, пармезан, чесън и аншоа), то наистина засилва ярките и фантастични вкусове на дресинга.

Още: 4 мита за динята, в които трябва да спрете да вярвате

Как да използваме паста Мисо в салата Цезар?

Добавянето на мисо паста към салата "Цезар" е доста лесно - просто добавете една-две супени лъжици към вашата доза дресинг. Количеството зависи от вкуса ви, затова добавете една супена лъжица, опитайте дресинга и добавете още, ако все още има нужда от подсилване.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес