Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Методът „2-2-2“ ще накара да отслабнат дори и тези, които вече са отчаяни

03 юли 2024, 07:33 часа
Реклама

Ако сте се отказали от излишните си килограми и сте се примирили с факта, че вече няма да можете да станете стройни, опитайте метода „2-2-2“. Това ще ви помогне да се почувствате по-добре, казва специалистът по отслабване.

Колко добре би било, ако зависехме не от сладкишите, а от спорта, когато самото тяло ще изисква натоварвания и тренировки и би било невъзможно да не се подчиним на това. Но в действителност да се принудите да станете от дивана и да промените начина си на живот е много трудно.

Базираният в Джорджия треньор и експерт по отслабване Джена Рицо предлага да предпочетете трик, който да ви помогне да отслабнете. Нейният метод се нарича "трите двойки" или "2-2-2".

Ако следвате този метод само три седмици, тялото ви ще се почувства толкова добре, че ще искате да продължите, споделя треньорката.

7 правила за успешно отслабване, които можете да приложите още сега

Правете това всеки ден

Методът Ризо включва три прости стъпки, които да добавите към ежедневието си:

·       пийте 2 големи бутилки чиста вода всеки ден,

·       яжте 2 порции зеленчуци и плодове,

·       направете 2 разходки.

Количеството вода може да бъде малко повече или малко под 2 литра, уточнява експертът. Нуждата от течности на всеки индивид зависи от нивото на активност през деня, температурата на външния въздух и общото здравословно състояние.

Също така е важно две порции плодове и зеленчуци да допълват вашето меню, а не да го заместват.

Що се отнася до физическата активност, експертът съветва „не я усложнявайте много“ и просто добавете малки разходки през деня, за които имате време. Например, ходете пеша от работа до следващата автобусна спирка или малко по-далеч от най-близкото метро, ​​прибирайте се не с асансьор, а по стълби и т.н.

Ако правите това всеки ден, това ще се превърне в ежедневна минимална нужда и ще се превърне в навик. Ризо казва, че ще забележите разлика само след три седмици използване на метода 2-2-2. Кожата ви ще бъде по-чиста, ще имате повече енергия, ще спите по-добре и вероятно ще свалите няколко килограма.

Как се пие чай от дафинов лист за отслабване?

Премахнете тези три храни и ще отслабнете

Преди това диетологът Майкъл Мозли каза, че определено ще можете да отслабнете, ако премахнете само три групи храни от диетата си. Първият е всичко сладко, с добавена захар (от бисквити до сладолед), вторият е нишестените храни (бял ориз, тестени изделия, картофи), третият е преработените меса и храни (колбаси, преработени храни).

Неговият съвет е да добавите повече протеинови храни към диетата си: те засищат и не позволяват на глада да прогресира. И също така - организирайте дни с ниско съдържание на въглехидрати: два пъти седмично ограничете диетата си до 500 калории и яжте яйца, ядки, кисело мляко и риба.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес