Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Тече завладяване на държавата с пълна сила": ПП-ДБ подозират връзка между рокадите и нови местни избори

05 юли 2024, 11:10 часа
Реклама

"Докато ние и българските граждани наблюдаваме политическия разпад в пленарна зала, статуквото действа много координирано на ниво изпълнителна и местна власт. Има поголовни смени и уволнения, включително на ключови позици в службите и регулаторите".

Това разказа в кулоарите на парламента бившият министър на икономиката и депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Богдан Богданов. По думите му ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да подаде оставка.

Още: "Костадинов иззе брутално ролята на ПП-ДБ": Кристиян Шкварек в Студио Actualno (ВИДЕО)

"Затова и попитахме защо масово се подават оставки? Нека тези хора да дойдат и да обяснят тук, в парламента. Всички тези промени, които се случват, в т.ч. и на областните управители, са приближени до Делян Пеевски - това дава ясна индикация, че разговорите за сформиране на правителство най-вероятно са параван", каза още той.

По думите на Богданов в момента се подготвя почвата за местни избори. "Видяхме го в ключови министерства, където хора, назначени с конкурси, биват освобождавани и на тяхно място се назначават други, без конкурси и без ценз. Последният такъв пример на ниво местна власт е човек, който е с повдигнато обвинение от прокуратурата за злоупотреби за над 2,5 млн. лева, който е назначен за главен секретар на община Пловдив. Крайната цел е завладяване на държавата и институциите, за да има пълен контрол при едни последващи избори", допълни Богданов.

Още: "Можем да не се срамуваме от това, което правихме": Главчев изпрати служебния кабинет предсрочно

На свой ред Катя Панева, също от ПП-ДБ, посочи, че служебното правителство на Димитър Главчев сменя областни управители, което според нея е притеснително, предвид че това не е във функциите на служебната власт.

"Служебното правителство сменя областни управители на ГЕРБ с областни управители на ДПС. Пред нас се разиграва панаир. Борисов изигра един смешен танц пред цялата българска общност с това, което направи. Той каза, че ще предложи експертен кабинет, а предложи политически, без да потърси мнозинство, което да го подкрепи, и отново хвърли България под автобуса", коментира от своя страна и Стела Димитрова от коалицията.

Още ударни смени: Служебният кабинет назначи видни кадри на ДПС за областни управители (СНИМКИ)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес