Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 от 5: Норвежката класа донесе престижа победа на ЦСКА (ВИДЕО)

05 юли 2024, 14:28 часа • 40 прочитания
Реклама

ЦСКА постигна пета поредна победа в контролните срещи преди старта на сезона. "Армейците" надвиха с 2:1 участника в квалификационната фаза на Лига Европа - Макаби Петах Тиква. В Банско норвежките полузащитници Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц от дузпа се разписаха по веднъж и блеснаха за "червените". 

ЦСКА победи участник в Лига Европа

Двубоят започна в спокойно темпо. Едва в 27-ата минута новият вратар на столичния гранд Иван Дюлгеров трябваше да демонстрира класата си, за да отрази удар на съперник, излязъл на чиста позиция. Малко по-късно Улаус Скаршем подаде към Линдсет, който откри резултата.

ОЩЕ: На "Армията" нямат спирка: ЦСКА привлича двама нови нападатели

Скаршем пропуска, Хайнц бележи

Втората част стартира с отлична възможност за "червените". Скаршем получи пас в наказателното поле от Хайнц и стреля неточно. 50-ата минута съдията отсъди дузпа за нарушение срещу Георги Чорбаджийски. Зад топката застана Тобиас Хайнц, който удвои аванса на ЦСКА. След това Скаршем се отчете с нов пропуск.

Дебюти в ЦСКА

Четвърт час преди да изтече редовното време Амер Алтори засече на празна врата и върна един гол за Макаби. В заключителната фаза новите попълнения Йоан Борносузов и Лумбард Делова дебютираха за "армейците".

1

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес