Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Продължаваме като наблюдатели": Бивш депутат от "Величие" потвърди, че е бил заключван в хамбар

05 юли 2024, 10:35 часа
Реклама

"Виновен за тази съдба е членът. Това е идеологът Ивелин Михайлов. Продължаваме да работим с това, което имаме като ресурс - лишени сме да участваме в комисиите, затова ще бъдем наблюдатели."

Това каза вече независимият депутат Дарин Георгиев след разпадането на парламентарната група на партия "Величие". Припомняме, че по-рано днес шестима депутати подадоха заявления за напускане, с което групата остана 7 души или под необходимия минимум да съществува, който е 10 депутати. С това парламентарната група на "Величие" вече е в историята.

"Продължаваме с тези, които не са предали идеята на "Величие". Някои казват, че хората са последвали Киро Брейка, други били последвали Ивелин Михайлов, трети са последвали Николай Марков. Скоро ще се разбере кой кого е последвал и кой кого е излъгал", подчерта Георгиев.

Още: Виктория Василева: Натиск върху „Величие” има и отвътре, и отвън

По думите му идеята е била употребена от определени лица. "Имаше нарушения след конгреса на партията. С нея няма как да се продължи. Очевидно ще се явим на избори с друга партия, а не с "Величие" - с тази партия няма как да се продължи, това е краят на тази партия", каза още той.

По повод думите на бившият председател на парламентарната група Николай Марков, че идеологът Ивелин Михайлов е заключвал депутатите в хамбар за 4 часа в Исторически парк и ги е оставил без телефони, Дарин Георгиев потвърди, че това се е случвало и той е бил там. "Да, бях сред тези хора. Има компетентни органи", лаконичен бе той на последващите въпроси по темата.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес