Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези ядки помагат да се избавите от мазнините в корема

20 август 2021, 23:25 часа

Мазнините в областта на корема са проблем не само на жените. Но често дори диетата и редовният спорт не помагат да се справим с проблема.

В случая е важно да включите определена храна в менюто си. Бадемите могат да бъдат чудесен вариант. Те изобилстват от здравословни мазнини, а редовната им консумация е свързана с няколко положителни промени в организма.

Протеини и фибри

Само 30 грама бадеми съдържат 6 грама протеин, 4 грама фибри и половината от дневния прием на витамин Е. Бадемите също са един от най-добрите източници на магнезий. Чрез консумацията на 30 грама от тях си набавяме 20% от дневната доза от този минерал.

Намаляване на мазнините по корема

12-седмично проучване при здрави хора с наднормено тегло и такива със затлъстяване, подложени на диета с ограничен прием на калории, показа по-добри резултати сред любителите на бадемите. 

Тези, които са си набавили 15% от общите калории от бадемите, са загубили повече мазнини по корема, отколкото тези, които не са включили ядките в менюто си.

Ползи за сърцето

Систематичният преглед на 18 проучвания установява, че консумацията на бадеми значително намалява общия и лошия LDL холестерол , както и триглицеридите. Същевременно тези ядки не оказват отрицателен ефект върху "добрия" холестерол.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес