Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поръсете месото с това и то ще се размрази по-бързо

25 октомври 2022, 14:01 часа
Реклама

Размразяването на месото е досадна задача за всяка домакиня. Но само тези от тях, които имат повече опит, знаят че продължителността на този процес може да се скъси значително с помощта на една съставка.

Съставката, с която месото ще се размрази още по-бързо

Употребата на тази съставка отдавна е надхвърлила сферата на кулинарията. Тя намира приложение в домакинството, градинарството и дори козметиката. Става въпрос за познатата на всички сода бикарбонат. 

Ако месото е препечено и сухо, направете това и то ще стане по-сочно от всякога

С нейна помощ месото ще се размрази по-бързо. След като го извадите от фризера, необходимо е да го поръсите с няколко щипки натриев бикарбонат. Ако го сложите в хладилника, то ще се размрази за около 2 часа, а ако го оставите на стайна температура ще му е необходимо 2-3 пъти по-малко време. 

Не се притеснявайте, че содата ще се отрази негативно на вкуса на месото. Наличието на тази съставка няма да се усеща изобщо, но за сметка на това, освен че ще се размрази по-бързо, месото ще стане по-сочно. 

В ресторантите винаги добавят по 1 лъжичка от това към месото и рибата, за да са невероятно вкусни

Хитрите домакини използват содата и за приготвяне на разтвор за пръскане на цветята, който държи насекомите и вредителите далече от тях. 

За приготвянето му е необходима 1/2 чаена лъжичка сода, 1 л вода и 1 супена лъжица настърган сапун.

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес