Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близначки се родиха след изкуствено оплождане на 74-годишна индийка

06 септември 2019, 15:35 часа
Реклама

Жена на 74 г. от Индия роди близначки. Ерамати Мангаяма е забременяла след изкуствено оплождане, пише БГНЕС. Индийката е жителка на щата Андхра-Прадеш. Директорът на болницата разкри, че раждането е станало с цезарово сечение. „Операцията мина гладко. И майката, и новородените са здрави и няма никакви усложнения. Въпреки това, жената е била настанена в интензивното отделение, за да излезе от преживения стрес през последните няколко часа”, уточни лекарят.

Мангаяма няма да може да кърми момичетата. Те ще получават мляко от донорска банка. Възрастната жена успяла да износи и да роди децата, защото не е имала такива медицински усложнения като диабет и хипертензия. Мангаяма и нейния 80-годишен мъж Рая Рао са се оженили на 22.03.1962 г. Последните 57 години двойката полага безуспешни опити да имат дете. Благодарение обаче на изкуственото оплождане 74-годишната жена забременяла този януари.

Преди това, най-възрастната жена, родила с изкуствено оплождане, бе друга индийка - Омкари Панвар. Тя роди на 70-годишна възраст близнаци през лятото на 2008 г.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес