Хранителните вещества, от които се нуждае тялото при артрит

12113
Хранителните вещества, от които се нуждае тялото при артрит
Снимка: iStock/Guliver

Артритът е вид заболяване, засягащо опорно-двигателния апарат, най-вече ставите. То често е съпроводено от неразположения като болки, скованост, изкривяване на пръстите. За тяхното намаляване тялото има нужда от физически упражнения и то редовно, масажи и прием на храна, богата на витамини и микроемеленти. Нека видим какво трябва да консумираме, за да се предпазим от появата на артрит.

Джинджифил

Той е чудесна подправка, даваща не само чудесен вкус на храната и като добавка в чай, но доста помага и при болки от артрит. Джинджърът има наистина силни противовъзпалителни и успокояващи свойства.

Чушки

10-те генетични заболявания, които може да наследите по майчина линия

За съжаление от гените от нашите родители можем да вземем не само положителни качества и белези по външния вид, а и някои заболявания. ...

Ако не пропускаме да консумираме чушки, така няма да имаме липса на полезния витамин С. Една купа червени чушки е с поне 95 милиграма съдържание на полезния витамин. Също така са източник и на витамини от групата В и фолиева киселина.

Храни, богати на витамин С

Този така важен за човешкия ни организъм витамин може да намали болките в следствие от артрит. Добре е да не пропускаме поне веднъж на ден да похапваме манго, портокали, ягоди, лимони, които имат богато съдържание на витамин С. Според повечето лекари, препоръчителният дневен прием на този витамин е 90 милирама за мъжете и 75 за жените.

Сьомга

Тялото ни се нуждае от достатъчно здравословни мазнини като омега-3 мастни киселини, за да се справи по-ефективно с неразположенията вследствие появата на артрит. Добра храна би била сьомгата, защото в нея омега-3 е с най-голямо съдържание. Също така е богата и на витамин Д и фолиева киселина, както и много калции, важен за костите. Полезните съставки на сьомгата помагат и при предотвратяване на образуване на съсиреци в кръвта, което спомага здравето на кръвоносните съдове и сърцето.

Откажете се от тези храни, ако страдате от артрит

Артритът е общото наименование за болезнени състояния, придружени с проблеми със ставите, подуване, болка и скованост. Много изследван...

Банани

Те са идеален плод, богати са на калий, витамини от групата В, витамин С и фолиева киселина. А тези витамини и минерали са много важни при борба с артрита. Добре е да приемаме поне по 1-2 банана на закуска.

Скариди

Ако обичате морски дарове и най-вече скариди, може да си хапвате по-често от тях и така ще предотвратите болките следствие от артрит. Скаридите имат богато съдържание на омега-3, витамин С и Д, както и мастни киселини и желязо.

Сирене

Този плодов сок увеличава риска от артрит цели 3 пъти

Едва ли предполагате, че един от любимите на малки и големи плодови сокове увеличава риска от артрит цели 3 пъти. Учените стигнаха до ...

Ако често имате болки от артрита, трябва да консумирате повече сирене. То ще даде необходимото количество калции на вашите кости и мускули, а в зависимост от вида му, може да има богато съдържание на витамини от групата В и фолиева киселина.

Леща

Лещата и останалите бобови култури са с много богато съдържание на хранителни вещества, помагащи за защита на организма от сърдечни заболявания, артрит и рак. Добър източник са на витамини от група В, фолиева киселина, полезни фибри и протеини.

Зелен чай

Много е добре често да приемате зелен чай. Той е леко стипчив, но много богат на различни антиоксиданти, наречени полифеноли. Неговата консумация ще облекчи симптомите на артрит и ревматични болки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

5 храни, които трябва да ядете след 50 години

Този летен зеленчук е най-добър за кожата и червата

Как пъпешът влияе на холестерола?

Най-добрият зеленчук за дълголетие - яжте го 3 пъти седмично

Кайсии - за какво са полезни

Победи кръвното ОТ РАЗ и му кажи довиждане - полезни ТРИКОВЕ без никакви хапчета

Спаси се сам: Как магнитните бури могат да бъдат най-лесното сражение

Примерен хранителен режим при камъни в бъбреците: какво можете и какво не можете да ядете

Лек или дълбок сън: Колко сън от всеки вид ни е необходим, за да сме здрави?

9 огромни ползи за здравето от консумацията на овесени ядки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

5 храни, които трябва да ядете след 50 години
5 храни, които трябва да ядете след 50 години

След навършването на 50 години е важно да включите определени храни в диетата си. Те са от полза за всички: деца, младежи и зрели хора. Но след като...