Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трите фризьорски тайни затова как да издържи боядисаната коса, колкото се може по-дълго

31 октомври 2022, 10:55 часа
Реклама

Боядисването на косата променя много в една дама и то не само във външния вид, но и в самочувствието, което ѝ носи. Особено когато това се случва при фризьора, а не в домашни условия, ефекта почти винаги е зашеметяващ и кара жената да се чувства като нов човек. 

Но това удоволствие изисква своите специални грижи, с които добрия външен вид на косата ще издържи много по-дълго и ще удължи момента до следващото боядисване.

Златното правило на фризьорите при боядисването на косата, така че да бъде красива и здрава

Кои са трите фризьорски тайни, благодарение на които ще запазим хубавия цвят и здраве на косата по-дълго време.

Добавяне на цвят към шампоана

Различните цветове и нюанси на косата, изискват различни грижи, ако искаме да ги запазим ярки, живи и все пак и косата здрава и лъскава. Например платиненото русо изисква добавянето на пигментиран тоник към шампоана и/или балсама, които използваме, за да запазим цвета. Трябва да сме много внимателни обаче, избирайки най-близкия тон.

Не мийте косата си твърде често

Фризьорите съветват, че не е нужно косата да бъде мита само със специален продукт за боядисаната коса, но забравят да споменат за това колко често да мием косата. Ако имате навика да я миете всеки ден, по-добре разредете това, защото пигментът ще падне много по-бързо, дори и със специалните шампоани. Три пъти в седмицата е идеалната честота за миене на косата.

Каква е разликата между коафьор и фризьор?

Опитайте се да избягвате хлорирана и солена вода

Това не означава, че трябва да спрете да ходите на басейн или море, ако се  боядисвате, но ако можете разредете максимално мокренето на косата в такива води. При басейните имаме лукса на шапката, която е добре да е хубаво стегната и плътна и без която няма как да влезем в него, но в морето, ако не ви се слага шапка, вържете косата на висок кок и избягвайте да я мокрите.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес