Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

SoAlive Music Conference с второ още по-вълнуващо издание

04 юли 2024, 13:22 часа
Реклама

SoAlive Music Conference (SAMC) се завръща в София от 2 до 4 октомври 2024 г., за да продължи своята мисия – да бъде мост между музикалните таланти на Балканите и лидерите на музикалната индустрия в световен мащаб. На ключови локации в центъра на столицата, а именно Sofia Live Club, Mixtape5, City Stage и Театър "Азарян" (Зала 2 на НДК), ще се проведат вълнуващи концерти, семинари и панелни дискусии, които ще създадат среда за обмяна на опит и достигане до нови хоризонти за развитие.

След миналогодишния успех на събитието, в което взеха участие влиятелни фигури като д-р Матю Ноулс, Дейвит Фрик и Уил Пейдж, SAMC 2024 си поставя за цел да надгради второто си издание, като предостави още повече възможности за срещи с най-големите световни музикални лейбъли и организации.

Още: Еминем обяви по шокиращ начин кога ще излезе новият му албум (ВИДЕО)

Кои са участниците и какви ще са дискусиите

Първите влиятелни личности, които ще вземат участие в конферентната част на събитието, са ирландският музикант, критик и автор д-р Мартин Кланси, българският автор и носител на награда "Букър" Георги Господинов, Томас Голубич – музикален супервайзър, диджей и звукозаписен продуцент, четирикратно номиниран за награда "Еми" и двукратно за награда "Грами", както и основателят и изпълнителен директор на водещата промоутърска компания - Fest Team Стефан Еленков, българският еврокомисар Илиана Иванова и многократно награждаваният композитор на музика за видеоигри Борислав Славов.

Отличителен тази година ще бъде фокусът на дискусиите, които ще се ориентират около темата за експоненциалното развитие на технологиите и изкуствения интелект, и отражението му върху света на изкуството и музиката. Създавайки поле за изследване на актуалното и не съвсем предвидимия му ефект върху индустрията, ще бъдат търсени отговори на въпроси като: "Как изкуственият интелект ще промени творческия процес?", "Какви нови възможности и предизвикателства ще възникнат за артистите и професионалистите в индустрията?", "Как напредъкът в технологиите ще повлияе върху фестивалите и концертите на живо и какви нови технологии, холограми и механизми могат да се появят за тези критични области на индустрията?".

Още: Дъжд и здрав метъл: Five Finger Death Punch пак ни размазаха (СНИМКИ)

Българската певица, музикален мениджър и основател на музикалната конференция SoAlive, Рут Колева, кани представители на българската музикална индустрия да се включат в разговора: "Ние стоим на кръстопът, където технологиите и творчеството се пресичат по-дълбоко от всякога. Музикалната конференция SoAlive е идеалната платформа за изследване на тези промени, за разбиране на последиците от тях и за съвместно оформяне на бъдещето на нашата индустрия. Призовавам всички български музикални професионалисти да участват, да споделят своите прозрения и да станат част от това трансформиращо пътуване."

Още: Броени дни до EXIT 2024: Последни новини за фестивала

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес