Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Когато Пеевски оглави ДПС казах, че това е възходът и краят на ДПС": Говори Орхан Исмаилов

04 юли 2024, 14:00 часа
Реклама

В тази криза Делян Пеевски трябва да се освободи и аз съм готов да му помогна.

Това заяви бившият зам.-министър на отбраната и председател на партията "Свобода и достойнство" Орхан Исмаилов по повод политическите сътресения в партията на Ахмед Доган. От вчера напрежението между почетния лидер и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски стана публично достояние, а напрежението достигна своя връх при разцепването в гласуването на ДПС за проектокабинета на Росен Желязков.

Пред БНР Исмаилов подчерта, че случващото се за него не е изненада. "Тази политическа турбуленция е от най-големите до момента. Този път г-н Пеевски показа стила си на работа – с ботуша влезе в ДПС и го превзе".

Още: "Има напрежение": Съпредседателят на ДПС се обяви срещу едноличното управление на Пеевски

И още: "Пеевски е комбинатор, феномен, явление в българската политика. Когато стана лидер на ДПС, тогава казах за този човек, че е възходът и краят на ДПС. Защото, ако забелязвате, до каквото се е докоснал Пеевски, всичко е ликвидирал. Но тук ще му е трудно, защото ДПС е организирано по друг начин и този път на Пеевски му дойде краят. И ще бъде запомнен с това, че е проклятието на ДПС", прогнозира Орхан Исмаилов.

Според него той е "човек с болни амбиции" и го е доказал. "А защо го постави Доган, не мога да си го обясня? При условие че се е доказал – "Булгартабак", КТБ, "Лафка" и е в списъка "Магнитски". Как ще поставиш такъв човек на такава позиция? И днес видяхме, че Пеевски държи лостове, инструменти, страха", коментира Исмаилов.

"Ако наблюдаваме, всяка криза дава възможности, така че има възможност. Въпросът е кой ще поеме тази отговорност, защото политиката е отговорност", казва Орхан Исмаилов и бе категоричен, че обикновените хора, избирателите на ДПС, са трудолюбиви, но "те цял живот бяха подвеждани от хора, които ги използваха".

Още: Пеевски държи с документи Доган и Борисов: Говори Корман Исмаилов (ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес