Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на изселниците от "Бюлтюрк": Доган го няма вече, периодът му приключи

04 юли 2024, 13:40 часа
Реклама

"Доган вече го няма, периодът му приключи, а ДПС стана като другите партии".

Това каза председателят на най-голямата изселническа организация "Бултюрк" Рафет Улутюрк по повод политическите сътресения в партията на Ахмед Доган. От вчера напрежението между почетния лидер и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски стана публично достояние, а напрежението достигна своя връх при разцепването в гласуването на ДПС за проектокабинета на Росен Желязков.

Още: Пеевски държи с документи Доган и Борисов: Говори Корман Исмаилов (ВИДЕО)

"Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Помисли си (за Пеевски - бел.ред), че това е Касим Дал, Лютви Местан, Карадайъ... Поздравявам Пеевски, който каза, че щом Доган го е сложил за председател, вече той ще отговаря", каза Улутюрк и попита къде е Джевдет Чакъров: "Уж е лидер, но не излезе никъде. Те чакат заповеди от Доган".

По думите му нито една българска партия не се занимава с проблемите на турците по селата. Той обясни, че това е и причината за успеха на ДПС в районите с компактно турско население.

"ДПС не е етническа партия. Българските партии са етнически. Нито една българска партия не взима турците при себе си. Нито един зам.-председател на партия не е турчин".

Още: Пеевски изключи Джейхан Ибрямов от групата на ДПС

Той посочи, че по селата хората все още са плашени с Възродителния процес. "Няма една българска партия да отиде и да каже, че това време е минало".

Рафет Улутюрк обаче уточни, че и отношението на партийните организации към българските граждани не е много по-различно. "В България проблемът е, че партиите не работят за българските граждани".

Още: "Има напрежение": Съпредседателят на ДПС се обяви срещу едноличното управление на Пеевски

Екзекуторът Пеевски срещу символа Доган - 0:1

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес