Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извинение и доказателство, че не са проруски проект: Петков с ултиматум за преговори с „Възраждане“

06 юли 2024, 10:45 часа • 2489 прочитания

Преговори между ПП-ДБ и "Възраждане" за съставяне на парламентарно мнозинство са възможни. Това обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия "Евроком".

ОЩЕ: ПП-ДБ: Никога не сме говорили с "Възраждане" за правителство

Той обаче постави условие към председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов. "Костадинов наричаше нашите избиратели "жълтопаветни тъпаци" и "розови фашисти". Той трябва да се извини и да докаже, че не е проруски проект. Той трябва да докаже, че е патриотичен и национален проект. Патриотизмът може да е обща тема. Той трябва да докаже, че няма проруски възгледи", каза Петков.

Съпредседателят на обясни още, че ще отиде на разговор с ''Възраждане'', ако се говори за Закона в съдебната власт, за Закона за личния фалит.

Имало ли е вече разговори?

„Водени са неофициални разговори с ПП-ДБ. Тези разговори започнаха, след като стана ясно, че реално Бойко Борисов не иска да има правителство, защото няма зад кой да се скрие. Подаваме ръка на другите парламентарни партии“, каза депутатът Цончо Ганев от "Възраждане" в ефира на БНТ тази сутрин.

ОЩЕ: Кирил Петков обвини "Възраждане" във фалшиви новини (ВИДЕО)

Критика към Борисов и Пеевски

Бившият премиер подчерта, че още преди евентуалните следващи избори от коалицията с ДБ ще обявят кои биха били партньори впоследствие. И предварително даде да се разбере, че това не може да бъдат ГЕРБ и ДПС.

По отношение на Бойко Борисов той заяви, че герберският лидер "казва обратното на това, което мисли, той се преструва през шегите си". По думите на Петков съпредседателят на ДПС Делян Пеевски пък "има огромна жажда за власт и винаги преиграва".

ОЩЕ: Петков: Няма да подкрепим правителството, за което си мечтае Пеевски

За третия мандат Петков каза, че коалицията вече има опит с "Има такъв народ". "Когато стане въпрос за фирми и поръчки, те играят прокорупционно. Няма да плащаме един урок два пъти. Мотаха ни около законите за КПКОНПИ. Костадинов си мисли, че може да се опре на ИТН за антикорупционно мнозинство, но ИТН е малкото ДПС", заяви Петков.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес