Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредна драма: Дузпи пратиха Англия на 1/2-финалите на Евро 2024 (ВИДЕО)

06 юли 2024, 21:40 часа • 2035 прочитания

Англия се класира за полуфиналите на Европейското първенство по футбол, след като победи Швейцария след изпълнение на дузпи. Редовното време на срещата завърши при резултат 1:1, а при наказателните удари „трите лъва“ бяха по-концентрирани и в крайна сметка се поздравиха с успеха.

Първото полувреме бе доста скучно

Двата тима започнаха доста внимателно срещата като в началните минути липсваха по-опасните положения. В 21-ата минута Хари Кейн стреля опасно с глава след центриране от корнер, но топката мина над напречната греда. Малко преди края на първата част Англия можеше да се разпише, но удар на Коби Мейноу бе блокиран от Гранит Джака.

Двата тима си размениха по един гол след почивката

В началото на второто полувреме Швейцария отправи първия точен удар в мача. Бреел Емболо се оказа на добра позиция и стреля, но Джордан Пикфорд успя да спаси. В 57-ата минута отново нападателят на „кръстоносците“ опита да застраши стража на Англия с глава, но ударът му бе отразен.

Швейцарците продължиха да създават добри положения пред съперниковата врата и в 66-ата минута Абишер стреля от воле, но неточно. Около четвърт час преди края на редовното време на срещата „кръстоносците“ най-накрая реализираха попадение. Дан Ндой подаде отлично в наказателното поле, където Емболо изпревари защитата на Англия и прати топката в мрежата на Пикфорд.

Само 5 минути по-късно Англия изравни. Букайо Сака получи една топка по десния фланг, навлезе към средата и с удар от границата на наказателното поле матира Ян Зомер. До края на редовното време на мача повече попадения не паднаха и така се стигна до продължения.

В продълженията голове не паднаха

Швейцария можеше да поведе в началото на първото продължение, когато Емболо игра с глава след центриране на Шер. Топката достигна до Ндой, който обаче стреля неточно. Малко по-късно Деклан Райс стреля опасно от разстояние, но Ян Зомер изби в корнер. „Трите лъва“ стигнаха до ново добро положение, което обаче не бе реализирано от Белингам.

В 117-ата минута Швейцария бе много близо до гол. Джердан Шакири опита да отбележи директно от ъглов удар, но топката срещна сглобката на вратата на Пикфорд. До края на продълженията „кръстоносците“ имаха още няколко добри ситуации за попадение, които обаче не бяха реализирани и така се стигна до дузпи.

Какво се случи при дузпите

При наказателните удари точни за Англия бяха Коул Палмър, Джуд Белингам, Букайо Сака, Айвън Тони и Трент Александър-Арнолд. По този начин всички избраници на Гарет Саутгейт се раписаха.

За Швейцария се дузпите си вкараха Фабиан Шер, Джердан Шакири и Амдуни, а Мануел Аканджи, който би първи, изпусна своя наказателен удар и по този начин „кръстоносците“ се сбогуваха с Евро 2024.

ВИЖТЕ: Пълна ТВ програма за Евро 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес