Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смесете сода и лимонена киселина - рецептата, която всяка домакиня трябва да знае

17 юли 2023, 15:44 часа
Реклама

Лимонената киселина и содата за хляб са универсални домакински съставки, които отдавна са известни със своите почистващи свойства. В комбинация те създават мощен почистващ препарат, който може ефективно да се пребори с варовика и минералните отлагания.

Рецептата със сода и лимонена киселина, която всяка домакиня трябва да знае

Смесете 1/3 чаша сода за хляб и 1/4 чаша лимонена киселина в купа. Уверете се, че съставките са равномерно смесени.

Изсипете сместа в тоалетната, като покриете цялата повърхност. Комбинацията от лимонена киселина и сода за хляб ще създаде реакция на образуване на пяна при контакт с вода. Оставете сместа в тоалетната за 20-40 минути, в зависимост от степента на натрупване на варовик.

Пръскане на краставиците със сода и аспирин - ето как го правят опитните градинари

През това време пяната ще се разтвори и ще премахне варовика и мръсотията. След зададеното време на изчакване почистете старателно тоалетната чиния с тоалетна четка, като обърнете специално внимание на местата с упорити варовикови отлагания.

Накрая пуснете водата в тоалетната, за да отмиете разтворения варовик и всякакви остатъци. Ще бъдете изумени от трансформацията - тоалетната ви ще бъде по-бяла от всякога.

Комбинацията от лимонена киселина и сода за хляб е високоефективна срещу варовик поради индивидуалните си свойства. Лимонената киселина е естествена киселина, която разгражда и разтваря минерални отлагания, докато содата за хляб, известна още като натриев бикарбонат, действа като мек абразив, който помага за премахване на упорити петна.

Борба с мравките със сода - ето какво правят опитните градинари

Реакцията на образуване на пяна, която се получава при контакт на сместа с вода, помага за отстраняването и отстраняването на варовика от повърхността на тоалетната чиния. Резултатът е чиста тоалетна без неприятни минерални отлагания и лоша миризма.

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес