Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отървете се веднага от бурканите в кухнята - най-големият склад за мръсотии

26 октомври 2022, 16:32 часа
Реклама

Няма кухня, в която да не наредени поне на два реда буркани. Билки, подправки, боб, ориз и така нататък. Полезно, практично и буквално на една ръка разстояние. Но трябва да знаете, че те могат да бъдат доста вредни. 

Реклама

Цяла зима ще хапвате вкусна салата с тази страшно лесна зимнина с печени чушки в марината

Според проучване направено от Училището по екологични и биологични наука Rutgers и учени в Държавния университет на Северна Каролина, бурканите, съхраняващи всичките ни любими подправки, могат да бъдат много опасни за здравето към всички в домакинството.

Въпросните буркани могат да се напълнят с организми, които да причинят салмонелоза, според експеритети, като те провеждат експеримент, от който се установява, че около 48% от буркани, съдържащи някакви подправки и стояли дълго време, били заразени с бактериофаг.

Друго за тези микроорганизми е, че според учените те могат да се концентрират и върху повърхността на дъските за рязани, както и в кофите за боклук.

Какво да направим от стари буркани - 20 оригинални идеи

Най-добрият начин, чрез който да избегнем опасността от инфекция е, като действаме правилно с храната, която използваме и не забравяме да поддържаме хигиената на ръцете си висока, при всяко хапване и готвене.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес