Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези прости съвети ще ви помогнат да изглеждате по-млади от възрастта си

03 юли 2024, 18:32 часа
Реклама

Стегната и опъната кожа - така изглежда тя при младите момичета. За съжаление, с напредването на възрастта производството на колаген и еластин намалява, което води до увисване на кожата, поява на бръчки и по-мрачен тен. За да предотвратите бързото стареене, трябва да се грижите правилно за кожата си.

Мария Сагайдак, козметик в клиниката по естетична медицина, ни разказа за козметичната процедура, която ще ви помогне да запазите младостта си.

6 храни за здраве на червата, подмладяване на тялото и загуба на тегло

Откъде да започнете?

За никого не е тайна, че грижата за лицето трябва да е редовна. В същото време не бива да забравяте, че винаги трябва да отмивате козметиката преди лягане. Също така не трябва да пиете много течности само няколко часа преди лягане. С алкохола също трябва да се внимава: той причинява подуване на лицето, по-специално под очите.

Момичетата с нормална кожа на 20-25-годишна възраст трябва да започнат да полагат по-активни грижи за кожата: ежедневно измиване с пяна или гел (според типа кожа), след това обтриване на кожата с лосион или тоник, омекотяване и изглаждане на PH на кожата, след което използване на хидратиращ крем за млада кожа. Също така е важно винаги да използвате SPF защита.

Ако имате проблемна кожа (разширени пори, акне, повишена секреция на себум, хиперкератоза), по правило грижата за лицето трябва да е специална: необходимо е измиване с продукти, съдържащи ензими и киселини, избърсване с лосион с киселини или терапевтични себорегулиращи кърпички, както и себорегулиращи или матиращи кремове. Но е необходимо да се консултирате с дерматолог, който да избере средствата.

Неочакван ефект на подмладяване. Учени откриха, че антибиотиците могат да удължат живота

Грижа на 35 години

След 35 години в домашната грижа, в допълнение към ежедневното двукратно измиване, тонизиране и нанасяне на крем за лице и под очите, трябва да се добавят серуми с активни компоненти: витамини, плодови киселини, пептиди, серамиди. Два пъти седмично да се правят пилинги за лице: може да бъде ензимен пилинг, пилинг-гоммаж или киселини (за домашна употреба).

Маските за лице също трябва да се правят 1-2 пъти седмично: почистващи, подхранващи, хидратиращи. Под очите 2-3 пъти седмично можете да използвате пластири: според проблема, от подпухналост или бръчки.

И, разбира се, отидете при козметик, който ще разработи за вас индивидуална програма за грижа за кожата. За процедурите мога да препоръчам почистване на лицето (механично, ултразвуково, вакуумно). От хардуерните методи ще са подходящи микротоковата терапия, кислородната терапия, неинжекционната мезотерапия, фототерапията. Можете да опитате да направите лазерен пилинг. Е, на тази възраст вече се прилагат и инжекции: мезотерапия, ботулинова терапия, контурна пластика, плазмотерапия.

Какви средства трябва да се използват?

На първо място това са серуми и кремове с витамини А, С, Е - те се наричат още витамини на младостта, подобряват тена, укрепват съдовата мрежа, изглаждат фините линии и бръчките.

Още по-добри са кремовете с плодови киселини в състава си, които намаляват изразеността на порите, обновяват, озаряват кожата, правят я по-гладка и по-хидратирана. Пептидите и серамидите са строителният материал за нашата кожа, те активно я подхранват и съживяват, насърчават производството на колаген и еластин.

Ретинолът 0,5 % и 1 % също е много добра съставка в козметиката, той ускорява клетъчния метаболизъм, подобрява кръвообращението, има противовъзпалително действие, подмладява, свива порите, намалява изразеността на бръчките, връща плътността на кожата. Но просто не бързайте да купувате козметика с ретинол! Този компонент може да предизвика алергични реакции, затова първо се консултирайте с козметик.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес