Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мая Димитрова, БСП: Не сме заявили, че желаем да ни бъде даден третият мандат от президента

03 юли 2024, 19:22 часа
Реклама

Като политическа група и като партия не сме заявили, че желаем да ни бъде даден третият мандат от президента. Това заяви в "Още от деня" по БНТ Мая Димитрова - депутат от "БСП за България".

Още: "Превратаджиите" решиха: Корнелия Нинова повече не може да бъде лидер на БСП, Иван Таков се завръща

"Като политическа група и като партия не сме заявили, че желаем да ни бъде даден третият мандат от президента, но има конституционна процедура и ако президентът прецени и реши, че мандатът трябва да бъде даден на БСП, съответно ще направим всичко възможно да проведем разговор с всички. На всички ни е ясно, че държавата ни има нужда от правителство. Но то не трябва да бъде политическо, а експертно правителство, което да защитава националния интерес", каза Димитрова.

Още: Георги Свиленски: Призовавам социалистите да издигат Корнелия Нинова за председател

Попитана дали някой вече е разговарял с БСП за евентуална подкрепа за следващ мандат, тя отговори: "Не. Към настоящият момент няма водени никакви разговори с БСП, нито като партия, нито като парламентарна група".

Още: Кристиан Вигенин: Очевидно нещо липсва на БСП

По темата дали за БСП има неприемливи партньори, Димитрова каза: "Това, което мога да кажа е, че имаме национални органи на партията - това е Националният съвет. След като имаме мандат от Националния съвет за мандат за преговори, тогава ние като парламентарна група ще се отзовем на разговори, както с ПП, така и с останали политически партии, които получат евентуално мандата.

По отношение на партньорите, ние изразихме становището си, че ние не подкрепяме правителство, предложено от ГЕРБ, нито от ДПС. Имаме решение да не подкрепяме първия и втория мандат, ако бъде даден на ДПС".

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес