Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев би приел отново да е служебен премиер, ако няма кой друг (ВИДЕО)

03 юли 2024, 17:25 часа
Реклама

Димитър Главчев би приел отново да е служебен министър-председател, ако никой друг не е съгласен. Това стана ясно от изявлението му пред медиите в парламента след като 50-ото Народно събрание не подкрепи кабинета "Желязков".

"Нека изчакаме втори и трети мандат. Президентът има възможност да избира от няколко човека. Аз и предишния път ви казах, че съм казал на президента, че съм съгласен само ако няма кой друг. Нямам причина да кажа нещо различно", заяви Главчев. 

Служебният премиер отговори на питане дали се налага актуализация на бюджета. Главчев обаче не вижда такава необходимост към момента. ОЩЕ: Провал на първия мандат, само ГЕРБ и част от ДПС подкрепиха кабинета "Желязков" (СНИМКА)

Разцеплението в ДПС

Главчев бе попитан за коментар за разцеплението в ДПС, но той отказа да изразява мнение по процесите в политически партии. На въпрос дали е време за лидери или политически листопад, Главчев отговори: "Много литературни въпроси ми задавате и на тях не мога да отговоря. Спазвам това, което е записано в Конституцията и толкоз", добави още той. ОЩЕ: Пеевски се закани на депутатите от ДПС, които не подкрепиха кабинета "Желязков" (ВИДЕО)

Срещата на върха на НАТО

Служебният премиер коментира дали има поле за притеснение по отношение на позицията на страната ни. "Многократно съм казвал, че няма никакво поле за притеснение. Абсолютни спекулации са, че се вкарва България във война. Няма смисъл да бъдат плашени хората. Не трябва да има никакви поводи за притеснение. Позицията е национално отговорна и не излиза отвъд рамките на това, което е зададено от Народното събрание. Той отрече да има ангажимент за изпращане на български инструктори в Украйна. ОЩЕ: Радев пак плаши: Сблъсък НАТО - Москва ще е сблъсък на ядрени оръжия

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес