Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво проверяват стюардесите, когато ви посрещат в самолета?

03 юли 2024, 19:36 часа
Реклама

Оказва се, че внимателното и приятелско посрещане не е само професионален етикет. Спомняте ли си онзи прекрасен, вълнуващ момент, когато се изкачвате по пътеката към самолета, а вътре ви посреща красива стюардеса, която ви поздравява с ослепителна усмивка и ви казва как да стигнете до мястото си? Изглежда, че това е правилният работен етикет: стюардесата трябва да бъде учтива и вежлива с пътниците.

Но това далеч не е само това! По време на мимолетното "здрасти" стюардите и стюардесите ви сканират с поглед, проверявайки ви по няколко точки.

1. Физическа годност

Ако сте мъж и сте с атлетично телосложение, стюардесата ще запомни къде сте седнали. Тя ще направи това в случай на спешност, когато се нуждаете от помощта на човек в отлична физическа форма, способен например да успокои разхвърлян човек или бързо да организира евакуацията на пътниците.

Стюардеса разкри дали правят секс с пилотите

2. Трезвост

Човек в нетрезво състояние може да причини много неприятности на кабинния екипаж и на съседите си. Най-малкото заради неприятната миризма, а най-много заради неадекватно поведение (ако пътникът притеснява други хора и провокира конфликт).

Освен това в случай на извънредна ситуация пияният пътник рискува сериозно да забави процеса на евакуация, което е опасно както за него, така и за останалите. Затова, ако лицето, което влиза в самолета, е много пияно, стюардесите могат да откажат да го пуснат на борда.

3. Наличие на вирусни заболявания

В такова малко, затворено пространство с много хора един до друг е лесно да се заразите с вирус. Никой не иска да се зарази с грип или коронавирус по време на полет.

Ето защо, ако изглеждате изтощени, кашляте, кихате и едва се държите на краката си заради висока температура, може да ви бъде отказано качване на борда.

4. Аерофобия

Ако стюардесата забележи, че сте много нервни и се страхувате от предстоящия полет, тя ще ви окаже специално внимание и любезност, за да ви успокои и развесели. И ще го направи не само от доброта, но и за да не предизвиквате паника на борда.

Не е за вярване какви са изискванията, за да станете стюардеса

5. Инвалиди

Стюардесите са длъжни да идентифицират сред пътниците хора с физически особености. На първо място, те не трябва да седят до аварийните изходи: при спешен случай има вероятност да не могат да отворят тежката врата. Второ, хората с увреждания може да се нуждаят от допълнителна помощ. На трето място, стюардесите се грижат те да не бъдат забравени в случай на авария.

6. Размери на ръчния багаж

Ако носите огромна чанта на борда, рискувате да забавите полета си - все пак трябва да се опитате да намерите място за нея. Стюардесите също се уверяват в това, тъй като нерядко пътниците блокират аварийните изходи или случайно нараняват други хора, докато търсят място да поставят обемистия си багаж. Стюардесите помагат за бързото решаване на проблема.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес