Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нещата, които можеш да измиеш в миялната, освен съдове

06 юни 2021, 21:05 часа
Реклама

Има доста неща, които можете да почиствате в съдомиялна машина освен съдове и приборите. Това означава, че в много случаи можете да комбинирате някои задачи по почистване с редовното миене на съдове, спестявайки време и пари от сметката си за вода и ток.

Съдомиялната машина може също така да извърши наистина цялостно почистване на някои предмети, но не всички могат или трябва да се мият заедно с вашите чинии или тенджери и тигани.

Понякога е по-пестеливо да почиствате тези предмети на ръка, като използвате много тънка струя много гореща вода и четка или ги миете, докато едновременно поливате някои външни растения.

Разбира се, понякога дори ако дадена работа да използва допълнително количество вода и електричество, все пак си струва да почистите нещата (и повечето от тези вещи не са неща, които бихте могли да перете повече от веднъж или два пъти годишно).

1. Ziploc чанти

Минаване през съдомиялната машина ще позволи на използваните торбички Ziploc добро почистване. Просто се уверете, че сте оставили торбата отворена върху зъбците, така че водата да влезе напълно в нея.

2. Кошчета за отпадъци в банята

Кошчетата за отпадъци от банята могат да съберат с времето неприятни наноси. Поставете ги в съдомиялната машина (може да се наложи да премахнете горната решетка) и ги пуснете през нормален цикъл.

3. Пластмасови или стъклени артикули

Вашите чаши за смесване на бои или буркани за изплакване на четки трябва да се справят добре в съдомиялната машина. Ако не почиствате редовно тези предмети, изстъргването на ръката може да бъде доста сложно.

4. Пластмасови аксесоари за коса, шноли и др.

С течение на времето тези продукти могат да се зацапат от масла и продукти за коса. Прекарайте през нормален цикъл.

Моля, обърнете внимание: правете това само с пластмасови и метални предмети. Без дървени дръжки и без естествени влакна по четката.

5. Съдове за домашни любимци

Всъщност се препоръчва от ветеринарите да пускате съдовете за домашни любимци през съдомиялна машина поне от време на време, за да се предотврати размножаването на бактерии. Можете да правите това заедно с чиниите за хора, освен ако нямате бебе и / или член на семейството с проблеми с имунната система.

6. Съдове за сапун, държачи за четки за зъби, други предмети за баня

Предмети за лична хигиена, които с течение на времето стават зацапани и с петна от варовик, могат да се прекарат през нормален цикъл на горната решетка, заедно с останалите ви съдове при рутинно миене на съдовете.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес