Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори най-старите мазни петна по дрехите ще изчезнат, ако направите това

04 ноември 2022, 14:27 часа
Реклама

Мазните петна по дрехите са истински проблем за всяка домакиня.

Да се ​​отървете от тях често се оказва много трудно. Но благодарение на един трик ще се решите бързо и ефективно проблема.

На всяка домакиня е известно, че колкото по-рано се изпере дрехата толкова по-добре. Ако петното е прясно, трябва да го намокрите и да втриете в него прах за пране. Изчакайте 12 часа и след това изпере дрехите по класическия начин.

Ето как да премахнете мазните петна по дрехите без скъпи препарати

Ако имате сол под ръка, тя трябва да се втрие върху петното възможно по-скоро след появата му. Препоръчително е да повторите процедурата няколко пъти и след това да изперете дрехите.

Нишестето също се счита за ефективно в такива ситуации. Трябва да го втриете в замърсената зона и да изчакате около 10 минути, след което да отстраните остатъка от него. При необходимост манипулацията може да се повтори.

Но ако петната са стари всичко това няма да помогне.

Хитрите домакини винаги правят това и в банята им няма нито едно жълто петно

Как премахнете стари мазни петна по дрехите?

Необходимо е да смесите оцет с вода в равни пропорции и след това да накиснете дрехите в този разтвор за 15 минути и да ги изперете.

Предварителното накисване може да се извърши и в солен разтвор. В този случай ще трябва да използвате 150 грама сол за всеки литър топла вода.

Друг вариант е да приготвите кашичка от нишесте и вода, след което да я нанесете върху мазното петно. Веднага след като агентът се абсорбира, остатъците от сместа трябва да се отстранят.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес