Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да премахнем петната от пот - бързо и лесно с домашни средства!

23 януари 2022, 12:20 часа
Реклама

Всеки рано или късно се сблъсква с петната от пот. Определено те не са нещо приятно, а и оставят грозни жълти следи по дрехите ни. Изпотяването при всеки един от нас е различно, следователно и петната от него варират с различен интензитет. Често на мястото, където е било изпотяването, се е насложила неприятна смес. Тя засъхва, избледнява, но все пак си личи. В тези случаи много хора се чудят какво да правят.

Аспирин

Преди да започнете да търкате усилено или да върнете дрехата за повторно изпиране вземете два аспирина. Смачкайте ги и ги сложете в ½ топла вода. Сложете от сместа върху петното в продължение на 2-3 часа. Изперете повторно и петното няма да го има.

Препарат за съдове

 Може би не ви е хрумнало да използвате препарата си за съдове в пералнята, но тук той наистина ще ви бъде от полза. Упоритите петна от пот се повлияват от него. Разтъркайте петното с него и оставете да постои за 2-3 часа. След това пуснете с останалите дрехи или изплакнете.

Сол

Солта може да бъде полезна в много аспекти, а и винаги идва се притичва на помощ. Изключение отново не прави и определено би ви била полезна и с петната от пот. Разтворете 4 супери лъжици сол в 1 литър топла вода. Накиснете и разтъркайте петното докато не изчезне, а след това изперете, както обикновено.

Лимон

Лимонът е известен като природен метод за справяне с всякакви упорити замърсявания. И тук не прави изключение. Нужно е просто да изцедите лимонов сок и да добавите същото количество топла вода. След това приложете върху петното и то само ще изчезне. Това е евтин и бърз начин, а и лимонът носи приятен аромат.

Оцет

Не е нужно да правите предварителна подготовка с оцета. Просто намокрете петното с него и го пуснете в пералнята. Ако обаче е упорито, преди да пуснете дрехата да се пере, то разтрийте с ръка и тогава пуснете.

Сода за хляб

Содата е известна със своите способности при почистването, особено на мазните петна. Такива са и тези от пот, затова това е лесен и достъпен начин за справяне. Не се притеснявайте, тя няма да навреди на любимите ви дрехи. Смесете 4 супени лъжици сода с ¼ чаша топла вода и разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. Разтъркайте добре петното и оставете да постои за няколко часа, а след това измийте. Сами ще се убедите, че петното го няма. Содата е щадяща и няма да навреди дори и на по-фините материи, така че я използвайте смело.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес