Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 алтернативни чая за отслабване, по-ефективни от зеления чай

03 юли 2024, 05:40 часа
Реклама

Зеленият чай е средство за отслабване благодарение на катехините, които помагат за изчистване на мазнините от тялото и подобряват издръжливостта ви. Освен това зеленият чай съдържа и флавоноиди и кофеин, които могат да помогнат за ускоряване на метаболизма и увеличаване на окисляването на мазнините. Но зеленият чай далеч не е единственият чай, който може да ви помогне да свалите нежеланите килограми.

Още: Това са двете най-добри напитки за понижаване на кръвната захар

Вярвате или не, има много различни чайове за отслабване, които могат да изгарят мазнините и да ускорят отслабването на организма като част от здравословна диета. Всъщност някои видове чайове за отслабване - като например чаят улонг - в някои случаи дори могат да бъдат по-полезни по отношение на осъществяването на целите за отслабване.

Така че, ако не сте големи почитатели на зеления чай или ако просто искате да разнообразите начина си на живот, като опитате нова здравословна напитка, този списък с чайове за отслабване определено трябва да ви е наблизо следващия път, когато пазарувате хранителни стоки.

Чай Пу Ер

Чаят Пу-ер е вид постферментирал чай със земен аромат, който произхожда от провинция Юнан в Китай. Произвежда се от около 1700 години и отдавна се използва като средство за отслабване и естествено средство за топене на мазнини.

Чай от джинджифил

Със само две съставки, чаят от джинджифил е не само изключително лесен за приготвяне, но и противовъзпалителните и антиоксидантните аспекти могат да ви помогнат да свалите няколко килограма.

Охладен чай Йерба Мате

Швейцарски учени, изследващи ползите от чая йерба мате, откриват чудесни новини за любителите на студен чай: Пиенето на охладена версия на този чай може да направи чудеса за намаляване на мазнините.

Чай Оолонг

Изследванията показват, че чаят оолонг може да ускори отслабването също толкова ефективно или по-добре от зеления чай. Допълнителен бонус: Оолонг насърчава изгарянето на коремните мазнини.

Чай от глухарче

Точно така, глухарчетата всъщност се използват като здравословна добавка с много ползи за здравето, а експертите по отслабване използват чая като част от много диетични режими.

Още: Лозовите листа: Неочаквани ползи за вашето здраве

Чай от хибискус

Красивото розово цвете, което всички познаваме и обичаме да гледаме, е не само годно за консумация, но и енергиен източник на хранителни вещества с толкова много ползи за здравето, че може просто да го включите в списъка си с нови напитки.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес