Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заключени депутати в хамбар и пари в кашони: Николай Марков поиска отделяне на "Величие" от Ивелин Михайлов

05 юли 2024, 09:55 часа
Реклама

Народни представители са били заключвани в хамбар за 4 часа и оставяни без телефон, а пари се събирали в кашони с цел да наливат средства във фирмите на Ивелин Михайлов.

Тези нови обвинения за нерегламентирана дейност каза формалният лидер на "Величие" Николай Марков. Той добави, че Михайлов е извършил документна измама и каза, че не е придвижил в съда протокола, с които да бъде вписан като лидер на партията. Такъв все още се води Албена Пекова, която Марков обвини във финансова зависимост към Михайлов. По думите му тя е инвестирала в "Исторически парк", който е на Ивелин Михайлов, и сега звъняла да пита кога партията ще взима субсидия.

"Защо да се оттеглям, аз съм председател на "Величие" и на парламентарната група", каза Марков, макар в сайта на партия "Величие" в момента като председател да е посочена Албена Пекова.

Още: "Величие" в стил "Пеевски": Разграничи се от Николай Марков и Виктория Василева

"Аз и без тази партия мога, г-жа Пекова е в тежка финансова зависимост от Михайлов, те двамата постъпиха некоректно", коментира Марков.

Той допълни, че има извършено и друго престъпление - търговия с влияние. Така обобщи случка, при която Михайлов събрал депутати от партията в своята къща, взел им телефоните и над 4 часа ги е държал под ключ. Това станало след общото гласуване с ГЕРБ и ДПС за избора на председател на парламентарната комисия, която трябва да изготви правилника за работа на Народното събрание. Според Марков от този случай започнал разломът между двамата.

"Поисках пред всички наши депутати неговият бизнес да се отдели от партийната работа. Уж се правят срещи с партийни цели, а се събират пари в кашони. Продават се книги на Ивелин Михайлов за 150 лв. Призовавам всички български граждани да не си дават на такива срещи. Това не е "Величие", а бизнесът на Ивелин Михайлов.

Още: "Ивелин Михайлов е със семпъл ум": Или "Величие" се разпада, или Николай Марков си отива

Марков добави, че Михайлов призовавал към убийства и бил готов да събере хора пред парламента, които да го линчуват. Заплахи имало и към друг депутат - Дарин Георгиев. Марков обаче не помнел дали е подал сигнал до властите.

"Ивелин Михайлов иска Народното събрание да работи с неговия дневен ред. Той, например, иска да отиде в Каспичан, да говори срещу кмета и после парламентарната група да повдигне въпроса от трибуната", добави Марков. Той подчерта, че на сбирките на формацията трябва да престанат да се събрат пари в кашони и да се продават книги на Михайлов по 150 лв.

"Дават ги присъстващите, пускат ги в кашона – който идва на срещите на партията с Ивелин Михайлов. Всички координатори на т. нар. партия "Величие" са от "Together" – фирмите, които са брокери и които казват на хората, учат ги как се теглят пари от банки и защо се теглят, да инвестират", разказа Марков.

Още: Михайлов: Предлагаха ни министерски кресла срещу подкрепа на кабинет на ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес