Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Времето утре - 3 юли 2024 г.

02 юли 2024, 16:16 часа
Реклама

На 3 юли 2024 г. се очакват валежи, а на места и градушки. Какви ще са температурите вижте в прогнозата за времето за сряда.

Месечна прогноза за времето за юли 2024 г.

Валежи

През нощта в Западна и Централна България валежите и гръмотевичните бури ще продължат. Има условия и за градушки. Утре отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен, в Югоизточна България – север-североизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 24°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Колко горещо ще бъде лятото на 2024 година?

Над морето

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, главно по южното крайбрежие придружени с гръмотевици, там има условия и за градушки. Ще духа умерен северозападен, на юг – север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около два бала, вечерта ще се усилва.

В планините

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, по-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите и открити части – югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

Седмична прогноза за времето за 1-7 юли 2024 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес