Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извършва се манипулация и дезинформация: 17 депутати от ДПС се жалват на Доган

04 юли 2024, 19:10 часа
Реклама

17 народни представители се обръщат с открито писмо до Ахмед Доган и се оплакват, че тече манипулация и дезинформация към структурите.

Пръв е подписал писмото съпредседателят Джевдет ЧАкъров, а текстът е публикуван във фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган".

Както actualno.com вече писа, в същата група изригна недоволството от Делян Пеевски, изразено от редица местни структури, както и от видни активисти на движението. Те негодуваха срещу отстраняването на знакови фигури на ДПС, главно хора, близки до почетния председател.

Още: Заради чистката: Структури на ДПС засипват Доган с тревожни декларации

"Ние, народните представители, изпълнили Вашето разпореждане за неподкрепа на кабинета „Желязков“, заявяваме, че в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения", са посочва в писмото.

"ДПС има почетен председател в лицето на д-р Ахмед Доган, олицетворяващ непреходните ценности и стратегическите цели на ДПС, както и двама председатели на ДПС, избрани на последната Национална конференция. Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС", пишат още депутатите.

Вчера 30 народни предсдтавители от ДПС подкрепиха проектокабинета "Желязков", 14 гласуваха "против", а един се въздържа. Стана ясно още, че именно Доган е посъветвал депутатите да гласуват "против".

По-късно въздържалият се Джейхан Ибрямов поясни, че всъщност е гласувал "против", но поради техническа грешка вотът му е бил отчетен неправилно. Часове след това Областният съвет на ДПС в Търговище, от където той е депутат, свали доверието си от него и го призова да напусне ръководството на партията и парламента. Не закъсня и изключването му от парламентарната група.

Още: Джейхан Ибрямов от ДПС: Гласувах против кабинета "Желязков", вотът ми беше отразен невярно

Още един депутат - Ердуан Мехмед - се отрече от вота си "за" и помоли вотът му да бъде променен.

Междувременно Хасан Азис, който изкара 5 мандата като кмет на Кърджали, се обяви в подкрепа на Ахмед Доган, което още веднъж показва, че верните хора на почетния председател виждат някаква заплаха към него.

"ДПС е създадена и се развива по пътя й, начертан от създателя й и Почетен председател – д-р Доган, и всяко отклонение от този път трябва да ни връща към идеалите и ценностите, заложени преди 34 г. в основите на партията. Неизменно, д-р Доган винаги досега е показвал единствения правилен път за ДПС най-трудните й моменти. Партията ни днес има нужда от обединение, има нужда от Почетния председател д-р Ахмед Доган! Пътят на ДПС е начертания път от д-р Доган!", написа във Фейсбук Хасан Азис.

След въздигането на Делян Пеевски Азис беше изолиран от партийното ръководство - както на местно, така и на национално ниво, а кандидатурата му за кмет не беше издигната.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес