Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 13 октомври 2023 г.

13 октомври 2023, 22:00 часа • 4651 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 13 октомври 2023 г.

КАБИНЕТЪТ "ДЕНКОВ" ОЦЕЛЯ, ПП-ДБ, ГЕРБ И ДПС ОТХВЪРЛИХА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ (ВИДЕО)

49-ото Народно събрание не прие първия вот на недоверие срещу кабинета на Николай Денков. Той беше внесен от опозицията, в лицето на "Възраждане", ИТН, БСП за политиката в сектор "енергетика"

ПО-СКЛОННИ СМЕ ДА ДАДЕМ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗА НОВ ТЕЛЕФОН, ОТКОЛКОТО ДА ОТГЛЕДАМЕ ДЕТЕ: ПРОФ. КЛИМЕНТ НАЙДЕНОВ В “ОТГОВОРИТЕ“(ВИДЕО)

По-склонни сме да дадем хилади левове за нов телефон, отколкото да отгледаме дете. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ проф. Климент Найденов, декан на геолого-географския факултет на СУ “Св. Климент Охридски“, по повод демографската криза.

МАСОВО ПРЕДЛАГАТ ДРОГА НА УЧЕНИЦИ: БЛИЗО 80 АРЕСТА В СОФИЯ САМО ЗА СЕДМИЦА

Само за седмица задържаните са 78, а образуваните досъдебни производства – 65. Това е резултатът от полицейски операции, насочени към противодействие на разпространението на наркотични вещества в района на училищата в СофияНовината съобщи МВР.

“ОТГОВОРИТЕ“: С ЛЮБОМИР КЮЧУКОВ, ИВАЙЛО ИЛИЕВ И ПРОФ. КЛИМЕНТ НАЙДЕНОВ (ВИДЕО)

Ето темите в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“: Война в Близкия Изток – терористичната групировка “Хамас“ нападна Израел, Израел отвърна на удара. В студиото - дипломатът и бивш заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков, който е директор на Института за икономика и международни отношения.

ТРИ СЦЕНАРИЯ ПРЕД ИЗРАЕЛ И ЗАЩО НЯМА ДА ИМА ВТОРИ ФРОНТ: ГОВОРИ ДИМИТЪР ГЪРДЕВ (ВИДЕО)

Пред Израел има три варианта за действие срещу "Хамас", а един от тях ще доведе до множество цивилни жертви. Това анализира в Студио Actualno Димитър Гърдев – дипломат, експерт по международни отношения и международна сигурност, депутат в 45. и 46. Народно събрание, както и бивш председател на Комисията по външна политика в парламента.

ИЗПОЛЗВАТ ГРАЖДАНИТЕ КАТО ЩИТ: "ХАМАС" РАЗПОЛАГА ПОЗИЦИИ ВЪРХУ ЦИВИЛНИ ДОМОВЕ В ГАЗА

Израел е унищожил десетки позиции за изстрелване на безпилотни самолети (дронове), които са били изградени върху покривите на цивилни къщи в ивицата ГазаНовината съобщиха от израелските военновъздушни сили в Twitter.

ФАЛШИВИ ВИДЕА ОТ ВОЙНАТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА: НА КАКВО ДА ВЯРВАМЕ?

Ескалиращият военен конфликт между Израел и Палестина предизвика появата на множество видеа от военните действия се появиха в социалните мрежи. 

ВОЙНАТА В ИЗРАЕЛ: В ОЧАКВАНЕ НА СУХОПЪТНА ОФАНЗИВА В ИВИЦАТА ГАЗА (ВИДЕО)

Израел продължава с масираните въздушни удари срещу Газа. Нападенията идват в отговор на смъртоносната атака на Хамас в събота, довела по последни данни до смъртта на над 1300 души. Според мнозина, Израел вероятно вече е готов и за сухопътна операция, като не е изключено тя да започне в близките часове.

ИРАН С НОВА ВОЕННА ЗАПЛАХА КЪМ САЩ - ТОЗИ ПЪТ ЗАРАДИ ПАРИ

Ирански служители заплашиха, че ще предприемат атаки срещу американските сили в Ирак и Сирия, ако САЩ отново замразят иранските финансови активи в чужбина.

РАЗМАЗАНИ ТАНКОВЕ И БТР-И: РУСНАЦИТЕ МАЙ НЕ СА СЕ ПОУЧИЛИ ОТ ПОРАЖЕНИЯТА В УКРАЙНА – КОРЕКЦИЯ В АМЕРИКАНСКА ОЦЕНКА (ВИДЕО)

Интензивността на боевете в рамките на войната в Украйна значително е намаляла през изминалото денонощие, но не и що се отнася до Авдеевка. Това сочат данните на украинския генщаб в сутрешната му сводка.

НЕЗАБЕЛЕЖИМОТО ОРЪЖИЕ, КОЕТО РУСИЯ УСПЕШНО ИЗПОЛЗВА В УКРАЙНА

Когато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., тя се надяваше, че военната ѝ кампания ще бъде кратка. Но това не се случи и днес руските въоръжени сили се опитват да се адаптират към желанието и способността на Украйна да им се противопостави.

ПУТИН: ФАКТИЧЕСКИ ДИКТАТОР СПОРЕД ПАСЕ

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие резолюция, с която призовава страните членки на Съвета да признаят Владимир Путин за нелегитимен президент след края на настоящия му мандат, както и да се прекратят всички контакти с изключение на хуманитарните контакти и призивите за мир.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес