Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пеевски преброи дните на ДПС": Специален анализ на Корман Исмаилов (ВИДЕО)

25 септември 2024, 15:56 часа • 1186 прочитания

В началото на конфликта в ДПС мислех, че Доган контролира поне 2/3 от партията и тогава казах, че дните на Делян Пеевски са преброени в ДПС. Реално Пеевски преброи дните на ДПС.

Това заяви в предаването “Студио Actualno” политическият анализатор Корман Исмаилов. По думите му в ДПС става дума за хора, които са част от двата апарата и от двете страни на конфликта. Хора, които “черпят силите си от единия или от другия лидер”. Според Исмаилов основните обещания са към водачите на листи. “Както и към други хора, които утре да участват в някаква конструкция на властта и разбира се, да вземат постове в регулатори, министри, в МВР и т.н. Това е мотивацията в момента и затова конфликтът ще бъде много изострен по места”, изрази мнение Исмаилов.

Той каза, че все пак в листите има нови и читави хора, но ги определи като ”вода в мелницата”.   По думите на Корман Исмаилов Доган зависи от апарата в партията и апаратът зависи от него. "Масата от избиратели и гласоподаватели я няма. Тя ще бъде активирана дотолкова, доколкото има определени твърди ядра и да може да се достигне максимално до хора, които по някакъв начин през купен и контролиран вот, при ниската избирателна активност да дадат достатъчно добър резултат", отбеляза още Исмаилов.

"Доган обвинява човека, който е създал, а реално трябва да го е срам от самия него. Той го обвинява, че използвал влиянието на партията, името на партията за лично облагодетелстване да си кадрува - Доган 30 години това правеше", посочи още Корман Исмаилов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес