Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин им подари "Лада", те я прегазиха с БТР - два пъти (ВИДЕО)

26 септември 2024, 06:27 часа • 3213 прочитания

Пореден абсурден житейски епизод заради войната в Украйна - руски военни прегазиха с БТР подарен им автомобил "Лада Нива", при това от фонд, създаден по инициатива на издирвания от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

В случая не става въпрос за инцидент - има видеоклип, който показва какво се е случило. И там ясно личи - танкът минава на два пъти през "Лада"-та, вторият път на заден ход.

Детайлите

"Да, "Лада"-та беше купена с пари на хората и изпратена в помощ на нашите военни. Да, всеки прекрасно знае, че транспортът струва злато. Да, командването на звеното, получило автомобила, го унищожава. Правилно разбрахте всичко, другари", написаха от Z-канала "Граничар от ада".

Фондът, който е подарил автомобила, се нарича "Народен фронт". Негов областен ръководител (Баатър Мергълчиев) разказа, че бригадирът е шофирал колата и военната полиция решила да я смаже. "Според мен те [полицията] нямаха право да правят това, дори и да е извършено нещо ужасно, не дай си Боже, някакво престъпление. Нямаме право на линч, за да вземем и унищожим имуществото на други хора".

От организацията казаха за руския информационен проект "Агентство", че ремонтът на колата е струвал повече от 200 000 рубли и е прекарал по-малко от две седмици на фронта.

Още: Принуден да подпали колата си от своите, руснак изгори 2 танка и 4 БТР-а (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес