Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сорбе от краставици: Изкушение за горещите летни дни

11 юли 2024, 14:57 часа

Когато отивате на почивка, вероятно си позволявате малко повече захар и се отдавате на любимите си десерти. Но в същото време същите тези храни често могат да ви накарат да се почувствате подути и тежки в парещата жега на летните месеци.

Още: Лесна рецепта за фантастично домашно парфе: Ето как да го приготвите

В тази рецепта представяме информация как да направите един от най-лесните, освежаващи и най-старите десерти в света. Смята се, че сорбето е приготвено за първи път 3000 години преди нашата ера и продължава да се харесва до днес.

Необходими продукти:

  • 680 г. краставици
  • 3 с. л. пресен лимонов сок
  • 128 г. захар

Начин на приготвяне:

Като начало обелете добре краставиците. Първо отстранете обелката, след това с помощта на малка лъжица отстранете средната част, където се намират семките. Продължете, като нарежете на малки кубчета от около 5 см. всяко и ги поставете в кухненския робот заедно с лимоновия сок и захарта. Бъркайте няколко последователни минути, докато цялата смес стане ронлива и еднородна.

Още: Свеж и лесен: Летен десерт с кисело мляко и диня

След това се слага в купа, покрива се с капак и се слага в хладилника да се охлади за около 1 час. След това време сложете купата във фризера поне за още 4 часа или повече, докато видите, че е напълно замръзнала. Когато го извадите за консумация, оставете го за 5 минути на стайна температура, след което сервирайте по желание, като отстрани добавите листенце мента. Сорбето се сервира в малки чаши като сладолед и обикновено се консумира в края на голямо хранене.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес