Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хамилтън тръгна първи в Унгария, но Верстапен отново отвя конкуренцията (ВИДЕО)

23 юли 2023, 18:28 часа

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен с Ред Бул продължава да мачка конкуренцията в най-комерсиалната автомобилна надпревара, след като спечели Гран При на Унгария. Нидерландецът успя да победи в днешното състезание, въпреки че стартира от втора позиция.

Реклама

Люис Хамилтън не удържа яростната атака на Верстапен

От полпозишън в Унгария стартира седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес. Англичанинът обаче не успя да се предпази от яростната атака на Макс Верстапен още в самото начало и загуби лидерската позиция на първия завой. След това нидерландецът демонстрира класата си и без проблеми взе седмата си поредна победа във Формула 1 от началото на сезона. Успехът също така бе 12-ти под ред за Ред Бул в една кампания.

Топ 10 в Гран При на Унгария 

Втори в Гран При на Унгария се нареди пилотът на МакЛарън Ландо Норис, а трети е съотборникът на Верстапен в Ред Бул – Серхио Перес. На четвърта позиция финишира Люис Хамилтън. Пети е Оскар Пиастри с МакЛарън, а шести Джордж Ръсел с Мерцедес. Топ 10 допълниха Шарл Льоклер и Карлос Сайнц с Ферари, както и съотборниците в Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строол.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес