Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотен Никола Цолов остана на 5 секунди от място на подиума в Барселона

23 юни 2024, 13:41 часа
Реклама

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов направи страхотно състезание на пистата „Каталуния“ и остана само 5 секунди от място на подиума. Родният талант завърши на шеста позиция в основната надпревара. По този начин той взе първи точки в кариерата си от дълго състезание във Формула 1.

Реклама

Никола Цолов направи много силно състезание

Никола Цолов стартира от трета позиция в основното състезание на пистата „Каталуния“, но още в петата обиколка позволи на Люк Браунинг да го изпревари. Българинът имаше проблеми с гумите в края на надпреварата и бе задминат от Леонардо Форнароли и Оливър Гьоте. Въпреки това Цолов успя да финишира на шеста позиция.

Победителят в състезанието Арвид Линдблад завърши с време от 39:09.719 минути. Втори е Менсел, който финишира за 39:14.166. Третия Форнароли завърши за 39:15.346, докато шестият Цолов даде време от 39:20.390.

Цолов е 12-ти в генералното класиране

Все пак Никола Цолов може да се похвали, че за първи път в кариерата си взима точки от основно състезание във Формула 3. До момента българинът имаше четири класирания в зоната на точките, но те бяха в спринтовите надпревари.

С отличното си представяне днес Никола Цолов спечели осем точки и вече има 25 в актива си. Това му отрежда 12-то място в генералното класиране. Лидер е Форнароли с 84. Втори е Браунинг със 79.

Преди дни Цолов остана на крачка от полпозишъна в Барселона.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес